Ο Παύλος Γερουλανος ξεσκεπάζει την κυβερνηση για την απάτη με τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Politico, σε σημερινό του δημοσίευμα, αναφέρεται σε καταγγελίες για απάτη που σχετίζονται με αδιαφανείς διαγωνιστικές διαδικασίες, μέσω των οποίων χορηγήθηκαν κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 2,5 δισ. Ευρώ, σε δέκα μόλις εταιρείες στην Ελλάδα.

Οι καταγγελίες διερευνώνται ήδη, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, από την ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού αλλά και την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Το αποκαλυπτικό αυτό ρεπορτάζ έρχεται να επιβεβαιώσει την κριτική που έχει ασκήσει, μήνες τώρα, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, για την αδιαφάνεια που επικρατεί εκ μέρους της Κυβέρνησης στη διάθεση των κονδυλίων του Ταμείου, σε λίγους και ισχυρούς. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο πώς διαχειρίζεται τα κονδύλια αυτά η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και, όπως και χθες στη Βουλή, δεν πρόκειται να της δώσουμε καμία λευκή επιταγή.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στις 19 Φεβρουαρίου το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, κάνοντας τη δουλειά της Κυβέρνησης που αρνήθηκε τη διαφάνεια, έδωσε στη δημοσιότητα μετά από εξαντλητική έρευνα το σύνολο των έργων, για τα οποία η ίδια η Κυβέρνηση είχε ζητήσει την τροποποίηση ή την απένταξή τους από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Έτσι θα συνεχίσουμε. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, δεσμεύεται να κλιμακώσει τις κοινοβουλευτικές του πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του μείζονος θέματος της αδιαφάνειας και της ενδεχόμενης διαφθοράς στη διαχείριση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης που, εκτός των άλλων, είναι και σε βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος.

Για τον λόγο αυτό, η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα θα καταθέσει άμεσα Ερώτηση και Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων, σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και το περιεχόμενο των συμβάσεων που υπογράφηκαν.

#ΠΑΣΟΚ #Ταμείο_Ανάκαμψης #Politico

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ