Τουρκία: Οι Έλληνες θα κάνουν άσκηση με το ισπανικό δίδυμο του TCG Anadolu

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το μεγαλύτερο πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, το TCG Anadolu, συνεχίζει να προκαλεί την περιέργεια στην Αθήνα, γράφει τουρκικό δημοσίευμα.

Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό ετοιμάζεται για άσκηση στο Αιγαίο την επόμενη εβδομάδα με το Ισπανικό δίδυμο του TCG Anadolu, Χουάν Κάρλος.

Το ελληνικό προσωπικό λέει, «Με αυτόν τον τρόπο, θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τους τρόπους και τις συνήθειες του TCG Anatolu».

Το προσωπικό του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Πολεμικού Ναυτικού δίνει μεγάλη σημασία σε μια μικρής κλίμακας κοινή εκπαιδευτική άσκηση που θα πραγματοποιηθεί με ισπανικά πολεμικά πλοία στο Αιγαίο στις 19 Απριλίου.

Ο λόγος για τη σημασία που δόθηκε σε αυτή την κοινή εκπαιδευτική άσκηση, η οποία προγραμματίστηκε σε δύο ξεχωριστά σημεία, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στα δυτικά της νήσου Καρπάθου στο Αιγαίο και τα νησιά Άνδρος-Τήνος-Χίος, θα συμμετάσχει το ελικοπτεροφόρο κλάσης LHD «Juan Carlos» που ανήκει στο Ισπανικό Ναυτικό.

Το ελληνικό επιτελείο δίνει σημασία στο «Χουάν Κάρλος», το οποίο συνοδευόμενο από τις ισπανικές φρεγάτες Galicia, Blas de Lezo και Reina Sofia, λόγω των ομοιοτήτων του με το μεγαλύτερο εγχώριο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας, το «TCG Anadolu».

«Θα μάθουμε τα χαρακτηριστικά του»

2 65

Γνωρίζοντας ότι το «TCG Anadolu» κατασκευάστηκε στη βάση του ισπανικού πολεμικού πλοίου «Juan Carlos», το ελληνικό επιτελείο δήλωσε στην εφημερίδα ‘Τα Νέα’: «Χάρη σε αυτή την κοινή εκπαιδευτική άσκηση, θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε τις συνήθειες και τις λεπτομέρειες του TCG Anadolu».

Η εφημερίδα ανέφερε ότι ισπανικά πολεμικά πλοία και ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν στην κοινή εκπαιδευτική άσκηση στις 19 Απριλίου.

Τα Θαλάσσια Πάρκα

Εν τω μεταξύ, ενδιαφέρουσες εξελίξεις υπήρξαν για την απόφαση της Ελλάδας να κηρύξει Θαλάσσιο Πάρκο στο Αιγαίο, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

 Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει δύο νέα Θαλάσσια Πάρκα, το ένα στο Αιγαίο και το άλλο στο Ιόνιο Πέλαγος (δυτικά Ελλάδας-Αδριατικής), κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου «Οι Ωκεανοί μας» που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 16-17 Απριλίου.

Μετά τη δήλωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, «Παρά την πρόσφατη άμβλυνση στις σχέσεις μας, φαίνεται ότι η Ελλάδα εκμεταλλεύεται περιβαλλοντικά ζητήματα αυτή τη φορά». Αυτά θα καθοριστούν από ειδικούς την επόμενη περίοδο», ανέφερε η είδηση.

Ο Δένδιας αντιδρά

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η νέα εποχή στις σχέσεις που ξεκίνησε μετά τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου στην Τουρκία συνεχίζεται και ότι συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Άγκυρα, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάιο.

 Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος έχει μια πιο γερακινή στάση στο ελληνικό υπουργικό συμβούλιο, επέστησε την προσοχή στην ομιλία του στο «Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών» λέγοντας: «Εάν η Τουρκία δεν βγάλει από το τραπέζι τις απαράδεκτες απαιτήσεις της, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη φάση επίλυσης των προβλημάτων».

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ