Ανησυχία επικρατεί για τη νέα κρίση στη Μέση Ανατολή και φόβοι για μια ενδεχόμενη γενικευμένη «ανάφλεξη» που θα επιφέρει απρόβλεπτες παγκόσμιες επιπτώσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Νικολόπουλος
(Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος)

Το αγωνιώδες δε ερώτημα που κυριαρχεί σε όλο τον πλανήτη ειναι το ποια είναι η επόμενη μέρα της πρώτης στην ιστορία μετωπικής σύγκρουσης Ιράν Ισραήλ ;

Οδηγειται σε αποκλιμάκωση ή σε γενίκευση η σύρραξη στη Μέση Ανατολή που θα θέσει εν αμφιβόλω την παγκόσμια ειρήνη,
προκαλώντας τεράστιους κλυδωνισμούς στις αγορές και στην οικονομία;
Διεθνή χαρτοφυλάκια και μεμονωμένοι επενδυτές σπεύδουν να περιορίσουν τον ανειλημμένο κίνδυνο, εκτιμώντας ίσως ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή θα “υποτροπιάσει”.
Παράλληλα, traders και επιθετικοί κερδοσκόποι βρίσκουν ευκαιρία να κυνηγήσουν υψηλά βραχυχρόνια κέρδη, ποντάροντας σε ανοδική αντίδραση.

Ανάλογη εικόνα στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στη Φρανκφούρτη ο DAX , ο FT-100 του Λονδίνου και ο γαλλικός CAC40 υποχωρούν.
Οι συνθήκες προλέγουν τις δυσκολίες που έρχονται είτε απο την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία είτε με την εμπλοκή ισλαμιστικών κρατών στο πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Παλαιστινης…
Η ελληνική κοινωνία δεν έχει άλλες αντοχές για νέα φαινόμενα αισχροκέρδειας στις τιμές των καυσίμων και των τροφίμων με αφορμή την ένταση .
Για τουτο το ερώτημα που βασανιστικά απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα ,μετά το πυραυλικό χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ , παραμένει εφιαλτικό.
Το κλειδί της απάντησης κρατάει στα χέρια του Τελ Αβίβ και δη το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ, που αποφασίζει πότε και με ποιο τρόπο θα προχωρήσει σε αντίποινα προς την Τεχεράνη.
Οι ΗΠΑ δια στόματος Τζο Μπάιντεν θέλουν να βάλουν «φρένο» σε μια άμεση ισραηλινή απάντηση, με τον Αμερικανό πρόεδρο να προτρέπει σε αυτοσυγκράτηση τον Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Δεν ξεχνάμε όμως ότι η Αμερική βρίσκεται πίσω απο τις ανοιξιάτικες μουσουλμανικές εξεγέρσεις … ρίχνοντας πετρέλαιο στις φωτιές που άναβαν οι φανατικοί μουσουλμάνοι στο Ιράν με την ανατροπή του Σαχη της Περσίας και την επικράτηση του Αγιατολάχ Χομεϊνί με τους φρουρούς της επανάστασης .
Η made in USA αποκαλούμενη Αραβική άνοιξη έφερε τον βαρύ ισλαμικό χειμώνα που απειλεί όλη την Χριστιανική Ευρώπη και πολλές ακόμα χώρες της υφηλίου .
Το Ιράν που χαρακτήρισε την επίθεση ως δικαιολογημένη απάντηση και που τονίζει ότι το θέμα είναι λήξαν , προειδοποιεί, όμως, ότι σε περίπτωση νέου ισραηλινού χτυπήματος, θα απαντήσει με την ίδια δυναμική, καταδεικνύοντας την πρόθεσή του να μην αφήσει το δάχτυλο από τη σκανδάλη-αν αυτό απαιτηθεί – και καλεί μάλιστα, τις ΗΠΑ να μην ανακατευτούν στη διαμάχη με το Ισραήλ.
Μια ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή,
θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε περιφερειακή σύγκρουση, με ανυπολόγιστες γεωπολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Η Ευρώπη, μέσω των ηγετών τους, δεν φθάνει να στέλνει μόνον μηνύματα για εγκράτεια και αποκλιμάκωση στην περιοχή.
Η ΕΕ ΟΦΕΙΛΕΙ να εντείνει τις πιέσεις-κυρίως προς το Ισραήλ- να αποφύγει τα αντίποινα προς την Τεχεράνη.
Η Ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα εξουσίας φρόνιμο επίσης είναι να μείνουν μακριά απο την εύφλεκτη ζώνη ,που βρίσκεται τόσο κοντά μας, επιδεικνύοντας μια προσεκτική ουδετερότητα .

Σε κάθε περίπτωση η σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν κατευθύνει την Μέση Ανατολή σε αχαρτογράφητα νερά και την παγκόσμια κοινότητα σε κατάσταση έντονης ανησυχίας.

Ακόμη κι αν η απάντηση του Τελ Αβίβ δεν έρθει άμεσα, οι εμπλεκόμενες χώρες και εν γένει η Μέση Ανατολή βρίσκονται με τα όπλα παρά πόδα και η Ειρήνη ειρήνη κρέμεται από μια κλωστή.

Ουδείς επικροτεί ενέργειες, που θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη και για τούτο
της “απερίφραστα καταδίκης” του ΙΡΑΝ πρέπει επίσης να γίνουν αντίστοιχες καταδίκες του βομβαρδισμού της πρεσβείας του από το Ισραήλ και 10δες καθημερινές καταδίκες για τις σφαγές αμάχων ακόμα και νηπίων στη Παλαιστινη .

Είναι κατανοητό ότι τέτοιες ενέργειες απ’οπου κι’αν προέρχονται βάζουν σε μεγάλο κίνδυνο την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια πόσον μάλλον την πατριδα μας , που έχει στείλει στην περιοχή της κρίσης Ελληνική φρεγάτα.

Συγκεκριμένα, τη φρεγάτα «Υδρα», που παραμένει στην Ερυθρά Θάλασσα, τη φρεγάτα «Λήμνος» στη UNIFIL στον Λίβανο, ενώ υπηρετούν Έλληνες αξιωματικοί της πυροβολαρχίας Patriot , στη Σαουδική Αραβία, και άλλοι αξιωματικοί βρίσκονται και στην Ιορδανία.
Οι εξελίξεις έχουν άμεσες επιπτώσεις στην χώρα μας!
Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος ζήτησε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών , προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις , που αύξησαν κατακόρυφα την απειλή μιας γενικευμένης σύρραξης στη Μέση Ανατολή και που γεννούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια .
Το συμφέρον της Ελλάδος, είναι να συντάσσεται με τα ισχυρά Δυτικά κράτη αλλά επιτέλους πρέπει να σταματήσουν οι εθνομηδενιστες στο ΜΑΞΙΜΟΥ τις ηλιθιότητες περί σωστής πλευράς της Ιστορίας …
Η κυβέρνηση πρέπει να σταθμίσει τα γεγονότα,αφου πριν απ’ολα βάλει τις όποιες Υπηρεσίες να δουλέψουν σοβαρά!
ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΕΝΩΠΟ …‼️
Ταυτόχρονα η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την άμεση σύγκληση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την κρίση στη Μέση Ανατολή, προκειμένου να οριστεί μία κοινή ευρωπαϊκή στάση.

Πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί η έστω να περιοριστεί στο ελάχιστο η μεμονωμένη εμπλοκή των κρατών-μελών.
Η ΕΕ συντονισμένα πρέπει να προτείνει άμεσα κινήσεις που θα οδηγήσουν στην αποκλιμάκωση και τη διασφάλιση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή.
Δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος για την ελληνική κυβέρνηση από το να στηρίξει με κάθε τρόπο και με κάθε προσπάθεια την εκτόνωση στη Μέση Ανατολή.
Καμία δύναμη δεν δικαιούται να παριστάνει πως δεν αντιλαμβάνεται ότι οι εντάσεις θα παραμένουν αυξημένες έως ότου επιλυθεί η σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστινίους.

Το θέμα είναι τώρα να επικρατήσει η λογική.
Να σταματήσουν οι επικύψεις των νεο προσήλυτων, των χθεσινών αντι σιωνιστών και νυν προσκυνημένων Υπουργών της κυβέρνησης …
Δείχνει ότι δεν υπάρχει σοβαρή κυβέρνηση όταν άσχετοι με τα χαρτοφυλάκια της εξωτερικής πολιτικής υπουργοί παίρνουν την πρωτοβουλία να συντάξουν τη χώρα με μια εμπόλεμη πλευρά τρίτης χώρας και να την σύρουν σε εμπλοκή!
Ελάχιστη σημασία έχει αν ο κάθε Άδωνις βάλει σημαιάκια του Ισραήλ ή της Ουκρανίας.
Ελάχιστη σημασία έχει και αν ο κάθε αντί-Άδωνις με τις δικές του μηδενικές γνώσεις θα βάλει σημαιάκια της Παλαιστίνης, της Ρωσίας ή του Ιράν.
Σημασία έχει ότι, τούτη η κτηνώδης εποχή που ξημερώνει βρίσκει την Ελλάδα στα γόνατα, στη χειρότερη φάση της μεταπολιτευτικά. Κοινωνικά, οικονομικά, αμυντικά.
Στο ΜΑΞΙΜΟΥ παίρνει ιστορικές αποφάσεις ενα ανοργάνωτο πάρακυβερνητικό παρεάκι σκυμμένων πράσινων κόκκινων ακόμα και ΓΑΛΑΖΙΩΝ εθνομηδενιστών , όλοι τους γνωστοί απο την αληστου μνήμης εποχή Σημίτη , που επιδεικνύουν τον ελληνούτσικο πατριωτισμό τους , απλώς επιλέγοντας το σημαιάκι της δύναμης που προτιμούν να κάνουν τους χρήσιμους ηλίθιους και τους πρόθυμους σφουγκοκολαριους …

Πρέπει εκτός απο το να ευχόμαστε να αποκλιμακωθεί η σύρραξη τώρα.

Πρέπει να δούμε την κατάσταση σοβαρά, γιατι κινδυνεύουμε από μια σοβαρή κλιμάκωση αν μια πλευρά δεν βάλει μια τελεία. Ο Πρωθυπουργός οφείλει να μην μπλέξει άμεσα η έμεσμα την χώρα που θα απειλήσει τις ζωές όλων μας. Η Πολιτική δεν αφορά ποιες «αρχές» θα διακηρύσσουμε διεθνώς. Αλλά πώς προασπιζόμαστε τα εθνικά μας συμφέροντα.
Αν υποστηρίζουμε τις σωστές «αρχές», αλλά όταν απειλούμαστε μεταθέτουμε την ευθύνη σε άλλους, τότε απλώς ΔΕΝ έχουμε Πολιτική…
Ως γνωστόν, με ευχές και με “αρχές”… δεν βάφονται αυγά!


Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

“Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ