Κατηγορούμενος για τα Τεμπη και ο Αγοραστός – Απέρριψε την προσφυγή του το συμβούλιο εφετών Λάρισας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απέρριψε την προσφυγή του Κώστα Αγοραστού το συμβούλιο εφετών Λάρισας και έτσι ο πρώην περιφερειάρχης θα απολογηθεί στον ανακριτή για το μπάζωμα του σημείου του εγκλήματος στα Τέμπη και θα είναι ο 34ος κατηγορούμενος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην περιφερειάρχης που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος είχε κάνει προσφυγή ζητώντας να μην συσχετιστεί η δικογραφία του με την κύρια υπόθεση των Τεμπών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο Κ. Αγοραστός αναμένεται να απολογηθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή και θα δικαστεί με όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους στη δίκη που αναμένεται να αρχίσει τον Σεπτέμβρη.

Το κατηγορητήριο αναφέρει για τον Κώστα Αγοραστό: «Κατά παράβαση του υπηρεσιακού του καθήκοντος και χωρίς να ζητήσει την συναίνεση των αρμοδίων δικαστικών αρχών, έδωσε εντολή στον διαχειριστή της επιχείρησης να προβεί σε επίστρωση του δρόμου στο χώρο με χαλίκια – υλικά 3Α και Ε4 και επίστρωση τμήματος με τριμμένη πίσσα, παρεμβαίνοντας έτσι αυθαίρετα και αλλοιώνοντας τον τόπο του συμβάντος».

Ο Κ. Αγοραστός υποστήριξε ότι δεν είχε καμία ευθύνη για το μπάζωμα του σημείου της σύγκρουσης των τρένων μόλις τρία 24ωρα μετά την τραγωδία με 57 νεκρούς.

Τέμπη: Εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών κατά τη διάρκεια των ερευνών στο ιδιωτικό οικόπεδο!

Εξελίξεις υπάρχουν στην έρευνα που πραγματοποιείται στο ιδιωτικό οικόπεδο κοντά στη Λάρισα στο οποίο μεταφέρθηκαν περίπου 25 φορτηγά με χώμα από το σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το thesstoday.gr, στο οικόπεδο εντοπίστηκαν υπολείμματα οστών!

Ήδη δείγμα DNA έχει μεταφερθεί σε εξειδικευμένα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Αθήνα και εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν ανήκουν σε ζώο ή άνθρωπο!

Φαίνεται πως η επιμονή των συγγενών των θυμάτων για καλύτερες και πιο λεπτομερείς έρευνες στο οικόπεδο αποδίδουν καρπούς καθώς τα συγκεκριμένα ευρήματα είναι εξαιρετικά σημαντικά.

Οι συγγενείς μετά τις καταγγελίες που έκαναν για λανθασμένες πρακτικές ζήτησαν νέο δειγματοληπτικό έλεγχο που να είναι ολοκληρωμένος. Συγκεκριμένα, ζήτησαν περισσότερα από δώδεκα δείγματα και χρήση ειδικών εργαλείων αφαίρεσης στήλης χώματος (καροτιέρες).

Θα αλλάξει το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με τη Μαρία Χατζηκωνσταντίνου, συνήγορο οικογενειών θυμάτων των Τεμπών, μετά την ολοκλήρωση των ανακριτικών ενεργειών αναμένεται να αλλάξει και το κατηγορητήριο και να κληθούν περισσότεροι κατηγορούμενοι.

«Στις έρευνες συμμετείχαν δικαστικοί πραγματογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι. Δεν έμειναν σε μια απλή δειγματοληψία, αλλά κάνουν συνολικό πλήρη έλεγχο στα κυβικά χώματος τα οποία είναι μεγάλου όγκου. Μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης είναι κρίσιμο αν μιλάμε για διαφοροποίηση του κατηγορητηρίου: Από ανθρωποκτονία από αμέλεια σε ανθρωποκτονία με πρόθεση», ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «εάν δεν ολοκληρωθούν αυτές οι έρευνες -με αυτές τις υπόνοιες και τις ενδείξεις- δεν μπορεί να ολοκληρωθεί το κατηγορητήριο. Πρέπει να είναι εμπεριστατωμένο. Και αυτός είναι και ο λόγος της καθυστέρησης του κατηγορητηρίου γιατί αναζητούνται και υπεύθυνοι που μπορεί να κληθούν να καταθέσουν στις επόμενες ημέρες. Ήδη έχουμε κατανομάσει τους υπαλλήλους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ, της Hellenic Train ενώ έχουμε καταγγείλει από τον Μάρτιο του 2023 τους νόμιμους εκπροσώπους της ΡΑΣ, οι οποίοι θα κληθούν και εκείνοι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ