Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ δημοσιεύει στα social media τη φωτογραφία του Ερντογάν με τον Χανίγια: «Ντροπή σου»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια μέρα «το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα για την καταπίεση που ασκεί στους Παλαιστίνιους». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

“Μουσουλμανική Αδελφότητα: Βιασμός, σφαγή, βεβήλωση πτωμάτων, κάψιμο μωρών.

@RTERdogan, θα έπρεπε να ντρέπεσαι!”, γράφει ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ

«Η Τουρκία θα συνεχίσει να προβάλει τις σφαγές στη Γάζα με κάθε μέσο και καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για τη δημιουργία του ανεξάρτητου Κράτους της Παλαιστίνης, το οποίο είναι το κλειδί για την περιφερειακή ειρήνη και για την επίτευξη μόνιμης ειρήνης στην περιοχή», πρόσθεσε ο Ερντογάν στο σημείωμα Τύπου από τη Διεύθυνση Επικοινωνιών της Τουρκίας.

Κατά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της Χαμάς, ο Ερντογάν συζήτησε την ανάγκη «να εξασφαλιστεί επαρκής και αδιάλειπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και η επίτευξη μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης στην περιοχή».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία «θα συνεχίσει τις διπλωματικές της προσπάθειες για να επιστήσει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στην καταπίεση των Παλαιστινίων και ότι σε κάθε ευκαιρία υπογραμμίζεται ότι είναι επείγουσα και μόνιμη η ανάγκη τερματισμού της βαρβαρότητας και κατάπαυσης του πυρός.

 «Μέχρι στιγμής η Άγκυρα έχει στείλει πάνω από 45.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας και έχει επιβάλει «μια σειρά κυρώσεων κατά του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών περιορισμών».

Ο αρχηγός του τουρκικού κράτους προέτρεψε να επιστήσει την προσοχή στη Γάζα, μετά τις εντάσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

 Στη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, ο διευθυντής πληροφοριών και ο Ιμπραήμ Καλίν, ο διευθυντής Προεδρικών Επικοινωνιών Φαχρετίν Αλτούν.

 Η αντιπροσωπεία της Χαμάς αποτελούνταν από τον Εκπρόσωπο Εξωτερικών Χαλέντ Μεσάλ, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Χαλίλ αλ Χάγιε, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς και τον αξιωματούχο της Δυτικής Όχθης Ζαχίρ Κεμπαρίν και τον αξιωματούχο Μούσα Ακάρι.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία αντιπροσωπείας της Χαμάς.

 Πριν από την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, ο Χανίγια είχε συνομιλίες με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Χακάν στο Κατάρ. Ο Φιντάν αποκάλυψε αργότερα ότι η Χαμάς δεσμεύτηκε να λειτουργήσει αποκλειστικά ως πολιτική οντότητα, αποστρατικοποιώντας την ένοπλη πτέρυγά της, τις Ταξιαρχίες ‘ Εζεντίν αλ Κασάμ’, εάν δημιουργηθεί το παλαιστινιακό κράτος. Ταυτόχρονα με την επίσκεψη στην Τουρκία του Χανίγια, ο οποίος έχει έδρα στο Κατάρ, ορισμένα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ηγεσία της Χαμάς ενδέχεται να εγκαταλείψει τη Ντόχα.

Ανάμεσα στις δύο χώρες όπου θα μπορούσαν να μετακινηθούν οι ηγέτες της Χαμάς είναι το Ομάν, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Η επίσκεψη του Χανίγια στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιείται καθώς οι έμμεσες συνομιλίες με το Ισραήλ, με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αιγύπτου και του Κατάρ, για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Nova News

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ