Πέθανε στην Τουρκία ο πρώτος Σύρος αστροναύτης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Παρασκευή, ο αντιφρονών υποστράτηγος του καθεστώτος Άσαντ και Σύριος αστροναύτης, Μοχάμεντ Φαρές, πέθανε μετά από ασθένεια στην τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ.

Σύριοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί θρήνησαν τον Φαρές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έγραψαν για τις αρετές του και μίλησαν για τις αναμνήσεις που συνδέονται μαζί του, ειδικά αφού ήταν ο πρώτος και μοναδικός Σύρος που πήγε στο διάστημα.

Πρόσωπο κοντά στον Σύριο Στρατηγό επιβεβαίωσε την είδηση ​​του θανάτου και είπε στον ιστότοπο Al-Hurra ότι ήταν άρρωστος για περίπου 3 εβδομάδες.

Πρόσθεσε ότι αρρώστησε μετά από επιπλοκές από εγχείρηση καρδιάς.

1 200

Ο υποστράτηγος Φαρές γεννήθηκε στην πόλη του Χαλεπίου το 1951. Ανέβηκε στο διάστημα στο πλαίσιο του σοβιετικού διαστημικού προγράμματος με διαστημόπλοιο Soyuz M3 για τον διαστημικό σταθμό Mir στις 22 Ιουλίου 1987.

Στο ταξίδι τον συνόδευαν δύο Ρώσοι αστροναύτες στο πλαίσιο ενός προγράμματος διαστημικής συνεργασίας μεταξύ Συρίας και Σοβιετικής Ένωσης.

Εκτός από το ότι είναι ο πρώτος Σύρος που ανέβηκε στο διάστημα, ο Φαρές είναι ο δεύτερος Άραβας που κάνει αυτό το ταξίδι μετά τον Σαουδάραβα Σουλτάνο Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ.

Ο Φαρές αποστάτησε από το καθεστώς Άσαντ στην αρχή της συριακής επανάστασης το 2012 και ανακοίνωσε την ένταξη και την υποστήριξή του στα αιτήματα των επαναστατών Σύριων.

Ωστόσο, δεν συμμετείχε σε καμία ένοπλη δραστηριότητα και προτίμησε να διαμένει μεταξύ των πόλεων Κωνσταντινούπολης και Γκαζιαντέπ και η Τουρκία του έδωσε την υπηκοότητά της.

Al Hurra

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ