Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Ωδείο Αθηνών για την 109η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων: Δεν ξεχνώ – Διεκδικώ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Ωδείο Αθηνών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδoς, με αφορμή την 109η Επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, της Βουλής των Ελλήνων, των κομμάτων, των δικαστικών και στρατιωτικών Αρχών, του πρέσβη της Δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα Τιγκράν Μκρτσιάν και φορέων της αρμενικής κοινότητας.

IMG 6167

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης, τραγούδια ερμήνευσε η μαθητική χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Ζαβαριάν, του Αρμενικού Κυανού Σταυρού.

Απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε πως «σήμερα τιμούμε τα αθώα θύματα ενός οργανωμένου, στοχευμένου εγκλήματος από την τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία. Την 24η Απριλίου 1915, οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν, βασάνισαν και εκτέλεσαν 250 Αρμένιους διανοούμενους στην Κωνσταντινούπολη, σηματοδοτώντας την αρχή της εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού. Μέχρι το 1917 ο τραγικός απολογισμός ήταν ενάμισι εκατομμύριο νεκροί».

109 epeteios genoktonias armeniwn
Η μαθητική χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Ζαβαριάν (φωτ.: facebook / Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος – Armenian National Committee of Greece)

Ο περιφερειάρχης Αττικής μεταξύ άλλων χαρακτήρισε την 24η Απριλίου του 1915 «προάγγελο της Γενοκτονίας των Ποντίων, της καταστροφής του μικρασιατικού ελληνισμού και του Ολοκαυτώματος των Εβραίων», κάνοντας λόγο για «εγκλήματα που δεν πρέπει να ξεχαστούν».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

210424 armenioi

210424 armenioi
(Φωτ.: Περιφέρεια Αττικής)

pontosnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ