Ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός αποδοκίμασε τον Αδωνι αποκαλώντας τον «βδέλυγμα της ερημώσεως»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παναγιώτης Λιάκος

Πήγε ο Αδωνις να εκκλησιαστεί (ή να φωτογραφηθεί ότι εκκλησιάζεται) στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Φλώρινα και ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός τον αποδοκίμασε στο κήρυγμά του αποκαλώντας τον «βδέλυγμα της ερημώσεως»!

Μάλιστα, στο τέλος της σύντομης ομιλίας του ορθοδόξου ιερέα το δυναμικό ποίμνιο της Φλώρινας τον καταχειροκρότησε, στέλνοντας μέγα μήνυμα και στην κυβέρνηση και στα μεγάλα αστικά κέντρα που δείχνουν ολίγον τι… κοιμισμένα. Το αίτιο της αποδοκιμασίας του πρώην πωλητή νανογιλέκων ήταν η ψήφιση του γάμου των ομοφυλοφίλων.

Μεταξύ άλλων, ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός είπε: «Κάνατε το χατήρι ολίγων ανθρώπων. Απογοητεύσατε εμάς τους χριστιανούς. […] Κάθε πρόσωπο που έρχεται να εκπροσωπήσει μετά από ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο το βλέπουμε σαν ένα βδέλυγμα της ερημώσεως εστώς εν μέσω τόπου αγίου, του ναού του Θεού. Αλλο οι αμαρτίες που κάνουμε ως άνθρωποι και άλλο η βλασφημία του Αγίου Πνεύματος. […] Κάνατε νόμο του κράτους τον γάμο των ομοφυλοφίλων και τα παιδιά να πεταχτούν σε τόπους και να προβάλλετε οικογένειες που δεν ήταν ποτέ το πρότυπο οικογένειας στην Εκκλησία μας και μέσα στο ελληνικό κράτος».

Διευκρίνιση: Η φράση «βδέλυγμα της ερημώσεως» στη νέα ελληνική αποδίδεται ως «σίχαμα της ερήμωσης». Δηλαδή, κάτι αηδιαστικό που προκαλεί ερήμωση στον τόπο όπου βρίσκεται και βεβηλώνει τόπους αγίους.

Στην Παλαιά Διαθήκη ο όρος εντοπίζεται στο Δανιήλ 9:27 και στην Καινή Διαθήκη στο Κατά Ματθαίον 24:15. Σε γενικές γραμμές ο όρος σημαίνει εικόνα του αντιχρίστου ή σύστημα αξιών του αντιχρίστου (που είναι εξ ορισμού αηδιαστικό), το οποίο αντικαθιστά τον Λόγο του Κυρίου στις καρδιές των ανθρώπων και, ως φυσική συνέπεια, προκαλεί και ερήμωση του τόπου όπου έχει εγκατασταθεί.

Ο περιορισμένος χώρος μιας σελίδας εφημερίδας δεν επιτρέπει περαιτέρω ανάλυση του όρου και των σημασιών που είχε στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη, αλλά αξίζει να σκεφτεί κάποιος πόσο ερημώνει τις τελευταίες δεκαετίες η Ελλάδα. Εκατομμύρια έχουν φύγει μετανάστες, οι γεννήσεις μειώνονται δραματικά, η χώρα εποικίζεται από αλλογενείς και αλλόθρησκους πληθυσμούς. Η ερήμωση τούτη σίγουρα οφείλεται στα βδελύγματα που εξουσίαζαν και εξουσιάζουν τον τόπο μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ