Αντιγόνη στη Χάγη: Η Λιάνα Κανέλλη αναψηλαφεί τη δίκη Μιλόσεβιτς – Με την Αλέκα Παπαρήγα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η δίκη Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, “ζωντανεύει”, μέσα από το βιβλίο “Αντιγόνη στη Χάγη. Η κατάθεση της Λιάνας Κανέλλη στη Δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς”, των εκδόσεων “Σύγχρονη Εποχή”.

IMG 6206

Η παρουσίαση του βιβλίου, που αφορά την “απόδοση και δημοσίευση στα ελληνικά ενός δικαστικού κειμένου, με βαθιά, όμως, πολιτική απόχρωση”, θα γίνει την Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 7.30, στα γραφεία της “Σύγχρονης Εποχής”.Κατά την παρουσίαση η πρώην Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ αναμένεται να προσεγγίσει πολιτικά τα όσα συνέβησαν στην δίκη Μιλόσεβιτς αναδεικνύοντας τον ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!

IMG 6207

Γιά το βιβλίο «Αντιγόνη στη Χάγη», ο εκδοτικός οίκος “Συγχρονη Εποχή”, αναφέρει:

“Η, για πρώτη φορά, ολόκληρη απόδοση και δημοσίευση στα ελληνικά ενός δικαστικού κειμένου, με βαθιά, όμως, πολιτική απόχρωση, αυτού της κατάθεσης της Λιάνας Κανέλλη στη δίκη του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στη Χάγη, συνιστά μία αντικειμενική πρωτοτυπία, αλλά και μία προσφορά με πολλούς αποδέκτες. Όλους εκείνους που δεν ξεχάσανε και όλους εκείνους που δεν ξέρουν και αποζητούν να μάθουν την αλήθεια. Την αλήθεια όχι μόνο για το τι συνέβη τη μέρα της κατάθεσης, εκείνη τη φθινοπωρινή μέρα του Οκτώβρη του 2004 στη Χάγη, αλλά και για το τι συνέβη τις 78 μέρες της άνοιξης του 1999 στο Βελιγράδι, που τις μετέτρεψαν μονομιάς σε σκοτεινό χειμώνα οι ΝΑΤΟϊκοί επιδρομείς. Αποδέκτες είναι όσοι πάλεψαν και συνεχίζουν να παλεύουν για την ειρήνη μέσα από το δρόμο της αντιπαράθεσης με τον καπιταλισμό, που κυοφορεί και γεννά τον πόλεμο.

Το περιεχόμενο της παρούσας έκδοσης αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του ελληνικού λαού. Είναι, όμως, και κάτι περισσότερο· είναι η αποκάλυψη και διάσωση στη συλλογική μνήμη μίας ιστορίας για μία μοντέρνα Αντιγόνη ενώπιον ενός σύγχρονου Κρέοντα υπό τη μορφή της σύνθεσης ενός Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Η ιστορία έλαβε χώρα στη Χάγη δυόμισι χιλιάδες χρόνια μετά από την πρώτη Αντιγόνη του Σοφοκλέους, άγνωστο πόσα χρόνια πριν την επόμενη Αντιγόνη, που θα προκύψει ως ανάγκη των καιρών για αντίσταση, αγώνα, αμφισβήτηση απέναντι στους μελλοντικούς Κρέοντες μέχρι αυτοί να ηττηθούν οριστικά”.

dikografies.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ