Αγωνας δρόμου των καταναλωτών κυνηγώντας τις προσφορες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Στο Κόκκινο 105,5 και στον Κωνσταντίνο Σαββόπουλο η Πολιτική και Οικονομική Αναλύτρια Ιωάννα Λιούτα ανέφερε:

IMG 5101

Οι καταναλωτές καθημερινά κάνουν αγώνα «δρόμου» κυνηγώντας τις προσφορές σε κάθε σούπερ-μάρκετ.

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Η Ελλάδα είναι 2η στην ΕΕ σε πληθωρισμό τροφίμων εδώ και 5 μήνες και συγκεκριμένα τον Μάρτιο με +5,4% όταν ο Ευρωπαϊκός μέσος όρος ήταν 1,2%.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ
Για να αρχίσουν να μειώνονται οι τιμές στα τρόφιμα πρέπει να σημειωθεί αρνητικός πληθωρισμός και να υπάρξει αποπληθωρισμός . ‘Έχει σημειωθεί αρνητικός πληθωρισμός μέχρι στιγμής σε χώρες της ΕΕ όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία με -0,1%, η Φινλανδία στο – 1,3% .Χώρες δηλαδή που μειώθηκε ο ΦΠΑ προχώρησαν σε μειώσεις του ΦΠΑ.
Όταν οι χώρες της Ιβηρικής Χερσονήσου μείωσαν τον ΦΠΑ , η Κυβέρνηση το λοιδωρούσε μιλώντας για αποτυχημένα μέτρα που δεν επηρεάζουν τις τιμές. Το Κυβερνητικό Επιτελείο παίρνει μέτρα όπως το ”καλάθι του Νονού” και με θεατρινισμούς προσπαθεί μάταια να μας πείσει ότι καταπολεμά την ακρίβεια.

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ
Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει πρωτογενές πλεόνασμα υψηλότερο του στόχου για το 2023. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση έφθασε τα 4,01 δις. ευρώ ή 1,9% του ΑΕΠ, όταν την περασμένη χρονιά ήταν μηδενικό.

ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το μέγεθος της παραοικονομίας στην Ελλάδα, αντιστοιχώντας στο 16% του ΑΕΠ το 2021, του ΑΕΠ.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα η απόκρυψη εισοδημάτων – συναλλαγών ξεπερνάει τα 60 δις. ευρώ ετησίως γεγονός που αν υπολογίσει κανείς με ένα μέσο φορολογικό συντελεστή 30% την απώλεια των φορολογικών εσόδων, αυτή ανέρχεται σε περίπου 18 δις. ευρώ ετησίως, ποσό που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των συνολικών φορολογικών εσόδων του κράτους.
Αλλά αυτό δεν αφορά την Κυβέρνηση αντίθετα επικεντρώνεται στους ελεύθερους επαγγελματίες.

”ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ” ΤΟΥΣ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Σε εξονυχιστικούς ελέγχους από την Εφορία θα υποβληθούν οι αυτοαπασχολούμενοι, οι σύζυγοι και τα παιδιά τους, οι οποίοι θα αμφισβητήσουν τον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης.
Συγκεκριμένα: θα γίνει έλεγχος των τραπεζικών τους λογαριασμών, των χρηματοοικονομικών επενδύσεων, των θυρίδων, των μετρητών, των κρυπτονομισμάτων, των λογαριασμών τηλεφωνίας, ρεύματος και νερού, ενώ θα απαντήσουν και στο ερώτημα, πού πήγαν διακοπές και πόσο πλήρωσαν.

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ
Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει επενδυτική βαθμίδα από την Standard & Poor’s όταν οι μοναδικές επενδύσεις στην χώρα μας αφορούν αγοραπωλησίες ακινήτων για golden visa και airbnb,

ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Η Ελλάδα είναι η δεύτερη ακριβότερη χώρα στην τιμή αμόλυβδης βενζίνης στην Ευρωζώνη. Η μέση τιμή της αμόλυβδης την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου ήταν 1,934 ευρώ, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη ήταν στα 1,759 ευρώ.
Οι αυξήσεις επηρεάζουν και τους ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων, καθώς οι καταναλωτές σπεύδουν στη Βόρεια Ελλάδα να αγοράσουν φθηνή βενζίνη από τη Βουλγαρία

ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ
Η ακρίβεια οδηγεί πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο να αφήνουν απλήρωτους φόρους, με αποτέλεσμα τα φέσια προς την εφορία να εξακολουθούν να αυξάνονται.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία διαμορφώθηκε το 2023 στα 106,3 δις. ευρώ. Οι δε απλήρωτοι φόροι στο 12μηνο του 2023 ανήλθαν σε 7,26 δις. ευρώ.
Από τα 106,3 δις. ευρώ του συνολικού ληξιπρόθεσμου χρέους τα 26,32 δις. ευρώ κρίνονται ως ανεπίδεκτα είσπραξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ