Τι ζήτησαν οι Τουρκμένοι από τον Ερντογάν στη Βαγδάτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΘΕκπρόσωποι των Τουρκμένων συναντήθηκαν με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν στη Βαγδάτη στις 22 Απριλίου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ιράκ και συζήτησαν πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος του Κιρκούκ και της κατάργησης του συστήματος των ποσοστώσεων.

Το μέλος του Επαρχιακού Συμβουλίου του Κιρκούκ, Σεβσέν Τζεντού, που παρευρέθηκε στη συνάντηση, είπε ότι η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας διήρκεσε 30 λεπτά και συζητήθηκαν τα δικαιώματα και οι απαιτήσεις των Τουρκμένων.

Ο Σεβσέν Τζεντού επεσήμανε ότι οι Τουρκμένοι «δημιούργησαν μια εθνική γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών».

Αν και οι εκπρόσωποι των Τουρκμένων στο Ερμπίλ δεν είχαν την ευκαιρία να έχουν παρόμοια συνάντηση με τον Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην πόλη, μετέφεραν τα μηνύματά τους που εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τις πρόσφατες αποφάσεις του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν μέσω διαφόρων καναλιών.

Ζήτημα Κιρκούκ

%CE%95%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7 %CF%84%CE%BF%CF%85 %CE%A4%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85 %CF%80%CF%81%CE%BF%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85 %CF%83%CF%84%CE%BF %CE%99%CF%81%CE%AC%CE%BA

Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ιρακινού Τουρκμενικού Μετώπου (ITF) Αϊντίν Μαρούφ, σε δήλωσή του σχετικά με το ζήτημα του Κιρκούκ, σημείωσε ότι «το ζήτημα του Κιρκούκ είναι ευαίσθητο» και ότι έχει μεγάλη σημασία για τους Τουρκμένους και την Τουρκία.

Ο Μαρούφ είπε, «Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια κοινή διοίκηση και ταυτόχρονα, ως Τουρκμενικό μέτωπο, απαιτούμε ο κυβερνήτης του Κιρκούκ να είναι Τουρκμάνος».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε το Rûdaw από διάφορες πηγές, εκπρόσωποι του Τουρκμενιστάν στο Κιρκούκ ζήτησαν υποστήριξη από τον Ερντογάν για να ενοποιήσουν τα έργα τους σχετικά με τη θέση του Κυβερνήτη του Κιρκούκ.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ