Αμερικανικό δημοσίευμα παρουσιάζει την Τουρκια σαν την επόμενη υπερδύναμη των θαλασσών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αμερικανικό περιοδικό The National Interest έγραψε ότι η Τουρκία βρίσκεται στο δρόμο να γίνει η επόμενη υπερδύναμη στις θάλασσες.

Το περιοδικό ανέφερε ότι η Τουρκία προωθεί τις ναυτικές της ικανότητες αναπτύσσοντας το δεύτερο αεροπλανοφόρο της, μετά την έναρξη λειτουργίας του TCG Anadolu, ενός αμφίβιου πλοίου πολλαπλών χρήσεων, στο τουρκικό ναυτικό.

Η Τουρκία , η οποία διέθεσε προϋπολογισμό 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη των επενδύσεών της στον στρατιωτικό τομέα το 2024, πρόσθεσε το πλοίο TCG Anadolu με UCAV , η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 2016, σε υπηρεσία πέρυσι.

Σχετικά με την TCG Anadolu, το οποία έχει ποσοστό τοπικής παραγωγής 70 % , ο Ερντογάν σημείωσε ότι είναι το «πρώτο πλοίο UCAV στον κόσμο».

Το TCG Anadolu εισήλθε στον κατάλογο του ναυτικού ως «αμφίβιο επιθετικό πλοίο πολλαπλών χρήσεων».

Ο σχεδιασμός του πολεμικού πλοίου μήκους 232 μέτρων βασίστηκε στο ισπανικό στρατιωτικό πλοίο Juan Carlos I.

turkey 24545

The National Interest

Τα δύο πλοία είναι παρόμοια ως προς το μήκος, το ύψος, το πλάτος και την ταχύτητα. Αναφέρεται ότι στο θάλαμο πτήσης του πλοίου μπορούν να αναπτυχθούν συνολικά 10 ελικόπτερα ή 50 UAV και ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί έως και τα 100 με αλλαγές. Το πλοίο διαθέτει επίσης ένα πλήρως εξοπλισμένο νοσοκομείο και δύο χειρουργικές αίθουσες, χωρητικότητας 1223 ατόμων.

Στα καταστρώματα των οχημάτων μπορούν να φιλοξενηθούν συνολικά 94 οχήματα , συμπεριλαμβανομένων 13 Τάνκ, 27 Τεθωρακισμένων Αμφιβίων Επιθετικών Οχημάτων – ZAHA, 6 Τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς Προσωπικού – APC, 33 διάφορα οχήματα και 15 ρυμουλκούμενων.

«Επόμενη υπερδύναμη»- Η Τουρκία δεν αφήνει την ιδέα της ‘Γαλάζιας Πατρίδας’…

mavi6545

Παρά του ότι έχει στο απόθεμά της το TCG Anadolu, η Τουρκία δεν συμβιβάστηκε με τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο παρά τις βελτιωμένες διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και προστάτευε το ζήτημα της Γαλάζιας Πατρίδας με κάθε ευκαιρία.

 Σε αυτό το πλαίσιο, το The National Interest, που δημοσίευσε μια ολοκληρωμένη ανάλυση για το θέμα, έθεσε το ερώτημα  «Είναι η Τουρκία η επόμενη υπερδύναμη αεροπλανοφόρου;».

Το περιοδικό, το οποίο έδωσε εκτενή κάλυψη στο TCG Anadolu στην αρχή της είδησης, ανέφερε ότι η Τουρκία αναπτύσσει τώρα ένα άλλο αεροπλανοφόρο.

Σχετικά με το TCG Anadolu «Σχεδιασμένο για να αντιπροσωπεύει τον «Αιώνα της Τουρκίας», το TCG Anadolu… είναι το πρώτο πολεμικό πλοίο στον κόσμο στον τομέα του που μπορούν να απογειωθούν και να προσγειωθούν UAV,  τόνισε.

Νέα διάσταση σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Συγκεντρώνοντας τις πληροφορίες που ελήφθησαν από πηγές για το δεύτερο παραγόμενο πλοίο, το The National Interest ανέφερε ότι το πλοίο θα έχει 3 διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης και θα μπορεί να μεταφέρει τουλάχιστον 50 αεροσκάφη.

20 από αυτά τα αεροπλάνα θα βρίσκονται στο κατάστρωμα και 30 πιθανότατα στο υπόστεγο.

Τα Kızılelma και Bayraktar TB2, που παράγονται από την Baykar, θα τοποθετηθούν επίσης στο πλοίο.

Υπενθυμίζοντας ότι όλα αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ναυτική ισχύ της Τουρκίας, το National Interest έγραψε ότι η ισχύς της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο θα μεταφερθεί στο επόμενο επίπεδο με το δεύτερο αεροπλανοφόρο.

Milliyet, The National Interest

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ