Ολλανδικό Πρακτορείο: Η Τουρκία υποστηρίζει τον Μαρκ Ρούτε ως γενικο γραμματέα του ΝΑΤΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία ανακοίνωσε την υποστήριξή της  στην υποψηφιότητα του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, μετέδωσε τη Δευτέρα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, επικαλούμενο διπλωμάτες του ΝΑΤΟ.

nl turkey33457

Η Τουρκία ήταν ένα από τα τέσσερα κράτη μέλη της Συμμαχίας που δεν είχαν ακόμη ανακοινώσει την υποστήριξή τους στον Ρούτε ως διάδοχο του Γενς Στόλτενμπεργκ.

Μέλη όπως οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ήδη ανακοινώσει ότι υποστηρίζουν τον Ρούτε, αναφέρει το Reuters.

Επίσης, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων – AFP,  σημειώνει ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε την Παρασκευή με τον Μαρκ Ρούτε, ο οποίος έφτασε στην Κωνσταντινούπολη για να λάβει την υποστήριξη της Τουρκίας για την υποψηφιότητά του.


Με την ευκαιρία, ο Ερντογάν είπε ότι ελπίζει ότι ο επόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ θα δώσει προτεραιότητα στις ανησυχίες της Τουρκίας για την τρομοκρατία.

«Του είπα ότι, σύμφωνα με το πνεύμα της Συμμαχίας, καμία τρομοκρατική οργάνωση, ειδικά το PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) και οι συνεργάτες του, δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή», δήλωσε ο αρχηγός του Τούρκου κράτους ενώπιον δημοσιογράφων. παρουσία του Ρούτε.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι είναι «επιτακτική ανάγκη ο νέος γενικός γραμματέας να καταβάλει εντατικές προσπάθειες για την άρση των κυρώσεων, των περιορισμών και των εμποδίων στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας μεταξύ των συμμάχων», αναφερόμενος, σαφώς, για τη χώρα του.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ