Ο Πρετεντέρης μόνος του «πηδά» την ιστορία, και την Κύπρο δίχως εισαγωγικά – ΑΙΣΧΟΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

της Φανούλας Αργυρού

Ενημερωθήκαμε από την Σημερινή 30.4.2024 ότι «ο ελλαδίτης δημοσιογράφος, Γ. Πρετεντέρης ούτε λίγο ούτε πολύ σε ένα αρθρίδιό του αθωώνει την Τουρκία και την κατοχή. Αμφισβητεί το «ΟΧΙ» των Κυπρίων στο σχέδιο «Ανάν» και διερωτάται τι θα διεθνοποιήσουμε (εισήγηση Αντώνη Σαμαρά)  υπονοώντας ότι φταίει για όλα η ελληνική πλευρά. Το αρθρίδιο, αποκαλύπτει μια αντίληψη της «ελίτ» των Αθηνών, η οποία προσέγγιζε και προσεγγίζει αβίαστα τις τουρκικές θέσεις…» Ούτε να ζητούμε αποχώρηση του Αττίλα για να «μην πηδούμε» την ιστορία,  ισχυρίζεται,  ο ανεκδιήγητος!

Το κατάπτυστο αρθρίδιό του και η απάντηση της «Σημερινής» στον σύνδεσμο εδώ:

Ο Πρετεντέρης δικαιώνει την Τουρκία για την εισβολή – Τάσσεται εναντίον της διεθνοποίησης του Κυπριακού…

https://simerini.sigmalive.com/article/2024/4/30/o-pretenteres-dikaionei-ten-tourkia-gia-ten-eisbole-tassetai-enantion-tes-diethnopoieses-tou-kupriakou/

cyp den

Ενόσω προσεγγίζει η περιβόητη συνάντηση Μητσοτάκη /Ερτογάν και καθώς ολοκληρώνονται 50 χρόνια από τις μαύρες εκείνες ημέρες με τις  άτιμες, βάρβαρες προσχεδιασμένες ΔΥΟ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ στην Κυπριακή Δημοκρατία, ξεκίνησαν τα όργανα από ορισμένους, όπως κακή ώρα τον εν λόγω δημοσιογράφο. Σαν και τους έχουν βαλτούς οι Τούρκοι και οι συνοδοιπόροι τους ξένοι,  που ευθύνονται για την τραγωδία της πατρίδας μας, να προσπαθούν να αμφισβητούν τα  τουρκικά εγκλήματα στην Κύπρο το 1974. Που συνεχίζονται.

΄Όμως, το  να τολμά ένας να γράφει τέτοιες διαστρεβλώσεις, αμφισβητήσεις βιάζοντας την ιστορία με θράσος χιλίων πιθήκων, ένα από δύο  πράγματα μπορεί να συμβαίνει:

Είτε είναι επικίνδυνα και ανεπίτρεπτα για το επάγγελμά του αδιάβαστος και ανιστόρητος, είτε είναι βαλτός  εξυπηρετώντας ξένα συμφέροντα, πρωτίστως τουρκικά. 

Με όσα αράδιασε στο αισχρό αρθρίδιό του είναι από μόνος του ο ίδιος που ενσυνείδητα «πηδά» την ιστορία και μαζί και την δύσμοιρη Κύπρο, δίχως εισαγωγικά. Αίσχος, ούτε την εβδομάδα των Παθών του Κυρίου δεν σεβάστηκε ο αθεόφοβος για να ξεστομίσει τέτοιες μπούρδες. Ένα  φέσι έμεινε να φορέσει.

Και ολοκλήρωσε η «Σημερινή»:

«Ελπίζουμε ότι το αρθρίδιο του κ. Πρετεντέρη, δεν είναι εκπορευόμενο και δεν εκφράζει το Μέγαρο Μαξίμου. Οπότε ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα υιοθετήσει τη θέση Σαμαρά για διεθνοποίηση του Κυπριακού και ανάδειξη της τουρκικής κατοχής. Χωρίς να «πηδούμε» την ιστορία» ολοκλήρωσε η «Σημερινή».

Ουσιαστικά αυτό που μας λέγει ο Πρετεντέρης είναι να σταματήσουμε να ζητούμε μια δίκαιη λύση στη Κύπρο χωρίς ξένους στρατούς και εγγυήσεις,  να χαρίσουμε στους Τούρκους τις κλεμμένες μας περιουσίες στα κατεχόμενα, να αναγνωρίσουμε τα δύο κράτη του βρετανικού  Φόρειν ΄Οφις/Σερ Ντέιβιντ Χάνει (βλέπε «Σχεδίο Ανάν»),  να δεχθούμε ότι ακριβώς θέλει η Τουρκία! Γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο « καταμερίζονται ισομερώς οι ευθύνες»!

Υπάρχει πιο μεγάλος ραγιαδισμός και δουλοπρέπεια προς τον κατακτητή;

Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως να προσθέσω ότι ήταν ο  ίδιος Γ. Πρετεντέρης που  τον Δεκέμβριο του 2012 ειρωνεύθηκε τον Αντώνη Σαμαρά επειδή είχε πάει στο μνημόσυνο του μ. Τάσου Παπαδόπουλου, επειδή ο τελευταίος  είχε πεί ΟΧΙ στο έκτρωμα του Φόρειν ΄Οφις «Σχέδιο Ανάν».

*Ερευνήτρια/δημοσιογράφος/συγγραφέας

speaknews.gr

  1. Πάντα μια κερκόπορτα. Πάντα ένας Εφιάλτης. Πάντα μια προδοσία.
    Να ποια είναι η πληγή της Πατρίδος. Κάτι τέτοια καθάρματα σαν κι αυτόν.
    ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΤΕ τί έκαναν στην Ελλάδα οι τούρκοι και τα γιουσουφάκια τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ