Καταγγελία του Ισραήλ στον ΟΟΣΑ για την μονομερή απόφαση της Τουρκίας να σταματήσει το μεταξύ τους, θαλάσσιο εμπόριο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταγγελία στον ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) για την μονομερή απόφαση της Τουρκίας να σταματήσει το θαλάσσιο εμπόριο με το Ισραήλ, υπέβαλε ο Υπουργός Οικονομίας της χώρας Νιρ Μπαρκάτ, ο οποίος έκανε και σκληρές δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας τον Ταγίπ Ερντογάν «αντισημίτη δικτάτορα».

Η Άγκυρα προχώρησε σε προσωρινή αναστολή των εμπορικών συναλλαγών με το Ισραήλ εξαιτίας του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας και ότι θα συνεχίσει το μποϊκοτάζ αυτό, ωσότου η ισραηλινή κυβέρνηση να επιτρέψει την ανεμπόδιστη πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο Μπαρκάτ έγραψε στο Twitter:

«Συναντήθηκα πριν από λίγο με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, του ΟΟΣΑ, Matthias Korman. Υπέβαλα μια καταγγελία στον Korman κατά της Τουρκίας υπό το φως της μονομερούς απόφασής της να σταματήσει το θαλάσσιο εμπόριο μεταξύ των χωρών.

Ο Ερντογάν είναι ένας αντισημίτης δικτάτορας που πλήττει την Ευρώπη στο σύνολό της με μια απόφαση που παραβιάζει κατάφωρα τους νόμους για το θαλάσσιο εμπόριο και βλάπτει τη συνέχεια των παγκόσμιων προμηθειών. Η διακοπή του θαλάσσιου εμπορίου μεταξύ των χωρών επηρεάζει κυρίως ευρωπαϊκές εταιρείες που δεν θα μπορούν να στείλουν αγαθά από εργοστάσια της Τουρκίας στο Ισραήλ.

Αναμένουμε από τον ΟΟΣΑ να λάβει μέτρα κατά της Τουρκίας λόγω της παραληρηματικής απόφασης του Ερντογάν που βλάπτει ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία. Η Ευρώπη πρέπει να βάλει όρια στον δικτάτορα Ερντογάν».

Ο Ερντογάν από την πλευρά του, υπερασπίστηκε τις ενέργειες της Τουρκίας χθες, λέγοντας ότι «δεν είναι πλέον δυνατή η υπομονή» μπροστά στο συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει κατ’ επανάληψη κατηγορήσει το Ισραήλ ότι διαπράττει «γενοκτονία» σε βάρος των Παλαιστινίων.

«Δικτάτορα» χαρακτήρισε τον Τούρκο Πρόεδρο και ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραήλ Κατς με σχετική ανάρτησή του προ 24ωρων:

«Ο Ερντογάν σπάει τις συμφωνίες μπλοκάροντας τα λιμάνια για ισραηλινές εισαγωγές και εξαγωγές. Έτσι συμπεριφέρεται ένας δικτάτορας, αδιαφορώντας για τα συμφέροντα του τουρκικού λαού και των επιχειρηματιών και αγνοώντας τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες.

Έδωσα εντολή στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ να συνεργαστεί άμεσα με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στην κυβέρνηση για τη δημιουργία εναλλακτικών λύσεων για το εμπόριο με την Τουρκία, εστιάζοντας στην τοπική παραγωγή και τις εισαγωγές από άλλες χώρες.

Το Ισραήλ θα αναδυθεί με μια ισχυρή και τολμηρή οικονομία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ