Η Ελλάδα ετοιμάζεται να εκσυγχρονίσει το ναυτικό της (τουρκικό δημοσίευμα)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για τον εκσυγχρονισμό των τεσσάρων φρεγατών κλάσης ΜΕΚΟ που καθυστερεί εδώ και καιρό, γράφει η τουρκική εφημερία Σαναγί.

Οι φρεγάτες κλάσης MEKO 200 όπως η Ύδρα του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκονται σε υπηρεσία από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, υπόκεινται σε σημαντικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού προκειμένου να παραταθεί η επιχειρησιακή τους διάρκεια.

Σχεδιασμένες για ανθυποβρυχιακό πόλεμο, αντιαεροπορικό και επιφανειακό πόλεμο, αυτές οι φρεγάτες έχουν μήκος περίπου 117 μέτρα, εκτόπισμα περίπου 3.200 τόνων και πλάτος 14,8 μέτρα.

Τα συστήματα πρόωσης περιλαμβάνουν συνήθως μια διαμόρφωση συνδυασμένου ντίζελ ή αερίου (CODOG), επιτρέποντας αποτελεσματικές δυνατότητες κρουαζιέρας και υψηλής ταχύτητας, σύμφωνα με δελτίο τύπου του Army Recognition.

 Οι φρεγάτες έχουν μέγιστη ταχύτητα περίπου 31 κόμβων και εμβέλεια περίπου 4.000 ναυτικών μιλίων στους 18 κόμβους.

Η αναβάθμιση μέσης ζωής (MLU) θα επικεντρωθεί στη βελτίωση τόσο της πλατφόρμας όσο και των συστημάτων μάχης.

Η TKMS ( η γερμανική ThyssenKrupp Marine Systems), ο αρχικός κατασκευαστής, είναι υπεύθυνη για τις τροποποιήσεις της πλατφόρμας του πλοίου, οι οποίες περιλαμβάνουν δομικές βελτιώσεις και πιθανές βελτιώσεις στα προωστικά και μηχανικά συστήματα του πλοίου.

tkms hagenuk amte09s

 Η Thales, ένας σημαντικός προμηθευτής αμυντικών ηλεκτρονικών, θα παρέχει το σύστημα μάχης, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος διαχείρισης μάχης TACTICOS, το οποίο ενσωματώνει διάφορους αισθητήρες και οπλικά συστήματα στο πλοίο.

Τα πλοία αναμένεται να λάβουν νέα συστήματα επικοινωνίας που προμηθεύει η Hagenuk Marinekommunikation, θυγατρική της ATLAS ELEKTRONIK, στο πλαίσιο υπεργολαβίας της TKMS.

Ο οπλισμός των φρεγατών περιλαμβάνει συνήθως μια ποικιλία πυραύλων όπως αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon, πυραύλους εδάφους-αέρος ESSM και τορπίλες, καθώς και ένα κύριο πυροβόλο και κοντινά οπλικά συστήματα (CIWS) για άμυνα σημείου.

 Η αναβάθμιση θα μπορούσε επίσης να αντιμετωπίσει άλλες πτυχές, όπως συστήματα ραντάρ και σουίτες ηλεκτρονικού πολέμου, καταλήγει το τουρκικό δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ