Νικητας Κακλαμανης για τη φιέστα που ετοιμάζει ο Αλβανός Πρωθυπουργός: «Να του απαγορεύσουμε την εκδήλωση»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η φιέστα που ετοιμάζει ο Έντι Ράμα στην Αθήνα στις 12 Μαΐου, ακριβώς ένα χρόνο μετά την παράνομη και μεθοδευμένη σύλληψη και φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, καθώς ο Αλβανός Πρωθυπουργός αφενός μεν έρχεται απρόσκλητος εισβάλλοντας ουσιαστικά στην Ελλάδα, αφετέρου έρχεται για να επιβεβαιώσει ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη πάει από… success story σε success story, συντρίβοντας και το παραμικρό ίχνος διπλωματικής αξιοπρέπειας.

Ο Ράμα έρχεται τάχα για επαφές με τους Αλβανούς που διαμένουν στην Ελλάδα (προεκλογική εκστρατεία –και καλά- για τις κάλπες της άνοιξης του.. 2025), αλλά αυτό που επιδιώκει προφανώς, είναι η επίδειξη δύναμης με ανοιχτές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις, χωρίς κανείς από την Κυβέρνηση να αντιδρά!

Το προ τριημέρου βίντεο του Αλβανού στο facebook, με το οποίο προανήγγειλε, χρησιμοποιώντας έναν αετό, την κάθοδό του στην Αθήνα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει επίσης προκλητικές… υπόνοιες (εκτός από εικόνες με Μητσοτάκη, Τσίπρα και σία)!

Σαρωτικός Νικήτας Κακλαμάνης

Εντός των αθηναϊκών τειχών, οι πολιτικές φωνές διαμαρτυρίες περιέργως δεν είναι πολλές (σ.σ. θυμίζουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε τον Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ), αλλά ευτυχώς μία εξ αυτών, ακούστηκε σήμερα στον «αέρα» του Open ιδιαίτερα ηχηρά.

«Η θέση μου είναι απόλυτα ξεκάθαρη. Δεν μπορεί να τον αντιμετωπίζουμε ως ηγέτη μας χώρας που υπάρχει το αίσθημα του δικαίου, που υπάρχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ δεν υπάρχουν. Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να είναι ο Μπελέρης στη φυλακή και εμείς να υποδεχόμαστε και να επιτρέπουμε στον Έντι Ράμα να μιλήσει σε ανθρώπους που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα, οκ κανένα πρόβλημα. Να του απαγορεύσουμε την εκδήλωση. Η δική μου θέση είναι αυτή», είπε ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης με σαφείς αιχμές προς το Μαξίμου.

Όσο για το αν μπορεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη να απαγορεύσει στον Έντι Ράμα να πραγματοποιήσει την εκδήλωση-φιέστα που ετοιμάζει (σ.σ. πιθανόν να γίνει τελικά στο ΣΕΦ), στο ρεπορτάζ επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει κάποια τέτοια πρόθεση…

Ωστόσο, ο Νικήτας Κακλαμάνης που είναι «μανούλα» στο να καθίσταται ξεκάθαρος και σαφής όταν θέλει να πει κάτι, υπενθύμισε το εξής:

«Υπενθυμίζω ότι κάτι τέτοιο είχε κάνει η Μέρκελ στον Ερντογάν, ο οποίος ζήτησε να πάει μιλήσει στους Τούρκους της Γερμανίας προεκλογικά. Και η Μέρκελ του το απαγόρευσε. Του είπε ‘όχι προεκλογική εκδήλωση’».

  1. Όταν κάποιοι από εμάς πριν από τριάντα και σαράντα χρόνια προσπαθούσαμε ματαίως να προειδοποιήσουμε τους υπολοίπους να ΜΗΝ γίνουν αποδεκτοί οι Αλβανοί στην Ελλάδα, να ΜΗΝ ενταχθούν στην παραγωγική διαδικασία, και να ΜΗΝ αφεθούν να εγκατασταθούν μόνιμα σε ολόκληρη την Επικράτεια, ήμασταν δυστυχώς ενοχλητικοί γιατί παρεμποδίζαμε την «πρόοδο» και τα συναφή. Οι Αλβανοί αφέθηκαν να εξαπλωθούν σε ΟΛΕΣ τις πόλεις και σε ΟΛΑ τα χωριά, διαμορφώνοντας ένα ασύλληπτο δίκτυο διασποράς που θα το ζήλευαν οι μυστικές υπηρεσίες ΟΛΩΝ των κρατών της Γης. Έλαβαν χρήμα που εστάλη πίσω στην Αλβανία για την ανοικοδόμησή της. Σε πολλές περιπτώσεις, δεν φορολογήθηκαν καν, ενώ είχαν δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες για τις οποίες οι Έλληνες ήταν υποχρεωμένοι να πληρώνουν. Με τον καιρό, κατέλαβαν θέσεις σε επιχειρήσεις έχοντας λειτουργικό ρόλο και έπειτα ίδρυσαν δικές τους. Πολλά από τα παιδιά τους έχουν ξεκάθαρα Αλβανικό προσανατολισμό με επισήμως Ελληνική υπηκοότητα. Η νοοτροπία του «Ελληναρά» που την είχε δει αφεντικό, με τον Αλβανό να νοείται ως φτηνός και ακίνδυνος υπηρέτης έρχεται να βρει τον αντίκτυπό της με την ταπείνωση του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου και με τον διαφαινόμενο προσεχή εξαναγκασμό της Ελλάδος να αναγνωρίσει ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ στο εσωτερικό της, προς τέρψιν των τουρκαλβανοσκοπιανών και κάθε άλλου εχθρού της Πατρίδος, αλλά και με παράπλευρη συνέπεια την αναπόφευκτη αντανακλαστική ενίσχυση των ίδιων ακροδεξιών πολιτικών και παραστρατιωτικών σχηματισμών που υποτίθεται πως όλοι θέλουν να αναχαιτίσουν. Παρακαλώ να θυμάστε ότι το μίσος των Αλβανών για την Ελλάδα είναι θανάσιμο, ότι το «δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ» δεν έχει ξεχαστεί, και ότι το τέρας της Τουρκίας καραδοκεί πάντα. Το σχόλιό μου δεν είναι κομματικό. Στην κατάσταση αυτή συνεισέφεραν όλα τα κόμματα. Και το να βγαίνει σήμερα ο οποιοσδήποτε από τους «διά βίου βουλευτάς» μας, συμπεριλαμβανομένου του ανωτέρω, να διαμαρτύρεται για τις προφανείς συνέπειες εκείνων για τα οποία απέτυχε ή/και αδιαφόρησε επί δεκαετίες να μεριμνήσει, είναι τουλάχιστον φαιδρό, αν όχι και προκλητικό ταυτοχρόνως. Λυπάμαι για όσα υφιστάμεθα που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ