Παύλος Γερουλανος: Η πίεση για διαφάνεια φέρνει αποτελέσματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποια αρδευτικά / αντιπλημμυρικά έργα, σε όλη τη χώρα, τίθενται οριστικά εκτός Ταμείου Ανάκαμψης με απόφαση της Kυβέρνησης

Η πίεση για διαφάνεια φέρνει αποτελέσματα.

Σειρά Αρδευτικών και Αντιπλημμυρικών Έργων στη Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κρήτη και αλλού, τίθενται οριστικά εκτός Ταμείου Ανάκαμψης, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Κυβέρνησης, ύστερα από πίεση που ασκήσαμε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, με ερώτησή μας.

Η απάντηση της Κυβέρνησης δικαιώνει πλήρως την έρευνα που είχαμε κάνει, για το ποια έργα απεντάσσονται ή τροποποιούνται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανταγωνιστικότητας, καθώς αναπαράγει και επιβεβαιώνει τη λίστα που, πρώτο, το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής έδωσε στη δημοσιότητα τον Φεβρουάριο, κάνοντας τη δουλειά που έπρεπε να κάνει η Κυβέρνηση.

Στην απάντησή της, όμως, η Κυβέρνηση αναγκάζεται να δώσει και περισσότερα στοιχεία για σειρά Αρδευτικών και Αντιπλημμυρικών Έργων που τίθενται οριστικά εκτός Ταμείου Ανάκαμψης, με απόφασή της. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη απάντηση της Κυβέρνησης, για τη δράση 16285 στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τίτλο «Επενδύσεις στο Εθνικό Αρδευτικό Δίκτυο μέσω προγραμμάτων ΣΔΙΤ», η Κυβέρνηση παραδέχεται πως «από τα αρχικά 18 έργα, τα κάτωθι αφαιρέθηκαν από τη Δράση λόγω απρόβλεπτης αύξησης στο κατασκευαστικό κόστος και των επακόλουθων δημοσιονομικών περιορισμών, λαμβάνοντας υπόψη και το χρονοδιάγραμμα των Έργων:

– Φράγμα και Δίκτυο Διποταμιάς Καστοριάς
– Φράγμα στο Μπουγάζι Δομοκού και Αρδευτικό Δίκτυο
– Φράγμα στο Λιβάδι Αράχωβας, Αρδευτικό Δίκτυο και Υδροηλεκτρικό Εργοστάσιο
– ΤΟΕΒ Ν. Ηλείας -Υπογειοποίηση Δικτύων Ροής (Καναλέτων) ΤΟΕΒ Αμαλιάδος, Α΄ Πύργου, Πελοπίου & Επιταλίου Ν. Ηλείας
– Αρδευτικό Δίκτυο Κάτω Αχελώου
– Φράγμα στη θέση: Δίλοφος «Κακλιτζόρεμα» και Αρδευτικό Δίκτυο (σ.σ. Ν. Λαρίσης)
– Φράγμα στη θέση: Ναρθράκι “Λουκιατζόρεμα ” και Αρδευτικό Δίκτυο(σ.σ. Ν. Λαρίσης)
– Φράγμα Νεοχωρίτη και Αρδευτικό Δίκτυο (σ.σ. Ν. Τρικάλων)
– Φράγμα Γριζάνου και Αρδευτικό Δίκτυο (σ.σ. Ν. Τρικάλων)
– Φράγμα Αχλαδοχωρίου και Αρδευτικό Δίκτυο (σ.σ. Ν. Τρικάλων)
– Φράγμα (ρουφράχτης) Τιτάνου Τρικάλων και Αρδευτικό Δίκτυο.»

Επίσης, για τη Δράση 16882 με τίτλο «Αντιπλημμυρικά Έργα», η απάντηση της Κυβέρνησης αναφέρει: «Στο πλαίσιο της Δράσης είχαν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης Έργα Διευθέτησης Ρεμάτων περιοχής Ωραιοκάστρου και κατασκευή απαραίτητων δικτύων ομβρίων, Εγγειοβελτιωτικά Έργα παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας – Αμφιλοχίας και Βάλτου Α’ Φάση Ν. Αιτωλοακαρνανίας, Κατασκευή συμπληρωματικών Έργων Ταμιευτήρα Μπραμιανού, Αντιπλημμυρικών Έργων Γρα Λυγιάς και φράγματος Μύρτου Π.Ε. Λασιθίου Κρήτης, Έργο Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγ. Θεοδώρων (Β’ Φάση). Στο πλαίσιο της αναθεώρησης, κρίθηκε σκόπιμη η αφαίρεση της εν λόγω Δράσης, η οποία χρήζει περαιτέρω ωρίμανσης, με στόχο να μεταφερθεί προς υλοποίηση από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία».

Διαβάστε εδώ όλα τα σχετικά στοιχεία και την απάντηση της Κυβέρνησης: ybg.gr/aDs

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ