Ποιος ειναι ο λογοτέχνης Γιουράι Τσιντούλα πυροβόλησε τον Φίτσο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ σε όλη την Ευρώπη από την απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, που δέχτηκε πυροβολισμούς.

Δράστης είναι ο 71χρονος λογοτέχνης Γιουράι Τσιντούλα ο οποίος άνοιξε πυρ κατά του πρωθυπουργού το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ εκείνος χαιρετούσε πολίτες μετά από κυβερνητική σύσκεψη στην Χάντλοβα.

Σε βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφεται η στιγμή που ο 71χρονος ο οποίος βρίσκεται πίσω από κιγκλιδώματα, βγάζει όπλο και να πυροβολεί, ενώ οι άνδρες της ασφάλειας πέφτουν πάνω του για να τον αποτρέψουν.

«Το έκανα γιατί διαφωνούσα με την πολιτική του» φέρεται να είπε ο Γιουράι Τσιντούλα που συνελήφθη από αστυνομικούς.

https://twitter.com/nexta_tv/status/1790793026815611113?s=61&t=69qM24fvfz5o3nkoW_wjtw

Η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο Φίτσο ολοκληρώθηκε και η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί.

Το πρωθυπουργικό γραφείο τόνισε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο Μπάνσκα Μπιστρίτσα και όχι σε νοσοκομείο της Μπρατισλάβα, γιατί ο χρόνος ήταν πολύτιμος καθώς κινδύνευε η ζωή του.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου δήλωσε στο Reuters ότι ο πρωθυπουργός διατηρούσε τις αισθήσεις του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Η πρόεδρος της χώρας Ζουζάνα Τσαπούτοβα καταδίκασε τη «βάρβαρη και ανεύθυνη» επίθεση που δέχτηκε ο πρωθυπουργός, ενώ σοκαρισμένοι δήλωσαν σε ανακοινώσεις τους Ευρωπαίοι ηγέτες από την επίθεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ