Ο Χαρβαλιάς, ο Μπορνόβας και οι αμετανόητοι Γερμανοί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάζοντας το βιβλίο του Γιώργου Χαρβαλιά για τους αδιόρθωτους Γερμανούς και πόσο γενναιόδωρη υπήρξε η ιστορία απέναντί τους, θυμήθηκα την επίσκεψή μου στο μουσείο του εθνικοσοσιαλισμού του Μονάχου..

IMG 7895

Εκεί ανακάλυψα την ανάλαφρη προσπάθεια του κράτους να πείσει τους Βαυαρούς ότι , εν πάση περιπτώσει , ο Χίτλερ δεν είχε και τόσο δίκιο.. Μας εξηγεί βέβαια ότι το σύνολο του γερμανικού πληθυσμού δεν είχε και ιδιαίτερες δυσκολίες να δεχτεί τον ναζισμό..

IMG 7894

Και κάπου τους ξεφεύγει για τον αρχιτέκτονα του Χίτλερ που τα ισόβιά του μετετράπησαν σε πέντε χρόνια… Αλλά το εντυπωσιακό με το μουσείο είναι ότι, πλην εβραϊκού ολοκαυτώματος, ουδέν περί των ναζιστικων θηριωδιών στην Ευρώπη και βεβαίως ουδέν για την Ελλάδα..

IMG 7893

Οπότε αποφάσισα να περιπλανηθώ στην γλυπτοθήκη του Μονάχου για να ηρεμήσω και να ανακαλύψω ότι οι φίλοι και σύμμαχοι και Siemens και Δίστομο και Κομμένο μας χρωστούν ένα ολόκληρο αέτωμα από τον ναό της Αφαίας στην Αίγινα..

IMG 7891

IMG 7892

Βέβαια, το αέτωμα δεν είναι μόνο του… συνοδεύεται από φιάλες και κύλικες που αναμφίβολα εκτήθησαν με νόμιμο τρόπο ενδεχομένως κατά την διάρκεια της κατοχής στην χώρα μας… κάτι αντίστοιχο των βουλγαρικών λεηλασιών στο μουσείο της Σαμοθράκης….

IMG 7889

IMG 7890

Οπότε συγχύστηκα και πάλι, ανακαλύπτοντας στην είσοδο της γλυπτοθήκης τον δικό μας Όθωνα, εν είδει προστάτου των αρχαιοτήτων μας και αποφάσισα, ποιητική αδεία, να τον φιλοδωρήσω με την κεντρική εκκλησία της πόλης, διακοσμημένη με τον προσφιλή στην Βαυαρία αγκυλωτό σταυρό..

IMG 7888

IMG 7887

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ