Σοβαρότατη καταγγελία για εταιρεία φάντασμα που μασάει κρατικο χρημα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΟΥ ”ΜΑΣΑΕΙ” ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ…

Πέντε απευθείας αναθέσεις, ύψους άνω των 130.000 ευρώ και με αντικείμενο την επικοινωνιακή προβολή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) δόθηκαν στην εταιρεία SYN INTERNATIONAL IKE, μια εταιρεία αμφίβολης υπόστασης που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2023, λίγο πριν της ανατεθεί το έργο.

Πρόκειται για μια εταιρεία χωρίς πείρα και προηγούμενη δραστηριότητα που δεν διέθετε καν ιστότοπο, σταθερό τηλέφωνο ή λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία επικοινωνίας της εταιρείας υπάρχουν μόνο ένας ένας αριθμός κινητού και δύο emails.

Ως ενεργά μέλη της διοίκησης της εταιρείας εμφανίζονται ο Καζί Ζαφάρ Ομάρ με ποσοστό 99% και η Γκούνη Καζί Ζαφάρ Αναστασία, με ποσοστό 1%.
Το συνολικό κεφάλαιο της εταιρείας την οποία η ΔΥΠΑ επέλεξε για 5 απευθείας αναθέσεις είναι ύψους 5.000 ευρώ.
«Τα χρήματα αυτά είναι των εργαζομένων για την ανεργία και όχι το τσιφλίκι του καθενός. Καλούμε τη Διοίκηση της ΔΥΠΑ και το εποπτεύον υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να δώσουν άμεσα μια απάντηση για όσα έχουν δημοσιευτεί και καταγγελθεί, δεδομένου ότι οι απευθείας αναθέσεις στην εν λόγω εταιρεία άρχισαν τον ένατο μήνα του 2023 και κατά συνέπεια μεγάλο τμήμα των ποσών που προαναφέρουμε έχει ήδη καταβληθεί στην εταιρεία» κατήγγειλαν χθες τρεις συνδικαλιστικοί φορείς στον χώρο της ΔΥΠΑ-ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ (τ. ΟΕΕ, τ. ΟΕΚ), η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Χαρακτηρίζουν «αδιανόητα προκλητική» τη σιωπή και ουσιαστικά την άρνηση να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις για το πού καταλήγουν τα χρήματα των εργαζομένων για την ανεργία και καλούν τον διοικητή, Σπύρο Πρωτοψάλτη, και τους τρεις υποδιοικητές της ΔΥΠΑ, Σπύρο Γεωργιάδη, Γιώργο Καραχάλιο και Γιάννα Χόρμοβα, σε παραίτηση εάν δεν προβούν σε εξηγήσεις εντός των επόμενων ημερών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εξής αναθέσεις αθροιστικού ποσού 132.990 ευρώ:

● Καμπάνια ενημέρωσης του κοινού για την εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας» στη Θεσσαλονίκη, στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2023. Συνολική δαπάνη, πλέον ΦΠΑ, ύψους 35.960 ευρώ.

● Διοργάνωση της Ημέρας Καριέρας ΔΥΠΑ στην Πάτρα, στις 21.10.23, για την κάλυψη των αναγκών της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, συνολικής δαπάνης, πλέον ΦΠΑ, 11.160 ευρώ.

● «Ενημέρωση κοινού σε ψηφιακά μέσα για τις δράσεις της ΜΕΜΜΕ», σύμφωνα με το Υ.Σ. 836/24-11-2023 της Διεύθυνσης Γραμματείας Διοίκησης της ΔΥΠΑ, αντί δαπάνης 24.800 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

● Προμήθεια για την outdoor επικοινωνιακή προβολή του Ευρωπαϊκού Ετους Δεξιοτήτων και Δράσεων της ΔΥΠΑ για την Π.Δ. Θεσσαλίας, δαπάνης, πλέον ΦΠΑ, 24.428 ευρώ.

● «Διαφημιστική Καμπάνια για την Ημέρα Καριέρας στο Ηράκλειο Κρήτης στις 9/3/2024», προϋπολογισμένου ποσού, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, 14.012 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ