Ξεκινάει έρευνα για τις επιστροφές φόρων σε όλες τις ΔΟΥ της χώρας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τεράστια είναι η αναστάτωση που επικρατεί στην ΔΟΥ Χαλκίδας μετά το μεγάλο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε με τον κύκλωμα μέσα στο οποίο ήταν μπλεγμένοι εφοριακοί αλλά και λογιστές και ιδιώτες οι οποίοι αποκόμιζαν τεράστια κέρδη από εκβιασμούς και περιπτώσεις διαφθοράς.

Η αναταραχή δεν επικρατεί μόνο για την δυσφήμηση που έχει υποστεί η εφορία της περιοχής αλλά και το γεγονός πώς κυκλοφορεί έντονα η είδηση πως αναμένεται να μπει «λουκέτο» στην υπηρεσία!

Στο μεταξύ η έρευνα συνεχίζεται και σε αυτό το πλαίσιο ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής έδωσε εντολή ώστε να γίνουν «φύλλο και φτερό« οι επιστροφές φόρων αλλά και χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας σε όλες τις ΔΟΥ της ελληνικής επικράτειας αλλά και στο κεντρικό σύστημα!

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται ο έλεγχος από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ στην ΔΟΥ Χαλκίδας η οποία επεκτείνεται σε βάθος πενταετίας.

Σύμφωνα με όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΡΤ 90.6 FM o δημοσιογράφος της Χαλκίδας, Νίκος Αγγελής:

«Η εφορία της Χαλκίδας θα κλείσει και όλο αυτό δυστυχώς θα “πάρει μπάλα” τους υπαλλήλους που δεν είχαν καμία σχέση με το κύκλωμα, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι θα χρειάζεται να μετακινούνται μέχρι την εφορία της Αθήνας για να διευθετήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Η απομάκρυνση των επίορκων υπαλλήλων, αλλά και η εικόνα της ΔΟΥ στην περιοχή έχει αποτελέσει “ανοιχτή πληγή” για της ΑΑΔΕ και υπάρχουν σκέψεις στο να λειτουργεί απλά κάτι σαν ΚΕΠ. Αλλά η βάση της εφορίας πλέον να μην είναι στην Χαλκίδα. Τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η πολύκροτη υπόθεση».

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν αναμένεται να παραμείνουν με τα χέρια «σταυρωμένα» και αναμένεται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Στην φυλακή η διευθύντρια

Χθες, οι επτά συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Στην φυλακή οδηγήθηκαν η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας και μία ακόμη υπάλληλος της εφορίας

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στις υποθέσεις και απέδωσαν τις καταγγελίες σε σκοπιμότητες των επιχειρηματιών που ήθελαν να αποφύγουν τους ελέγχους. Η διευθύντρια είπε πως τα ποσά που αναγράφονται στο «τεφτέρι» που βρέθηκε δεν αφορούν «πελάτες» αλλά έσοδα και έξοδα της εφορίας. Οι πέντε υπόλοιποι υπάλληλοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους να εμφανίζονται δυο φορές τον μήνα στο ΑΤ, 10.000 ευρώ εγγύηση και απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ