Ο Στεφανος Κασσελακης στην Παλαιστινη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση με τον υπουργό τουρισμού και αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης Hani Al-Hayek στη Βηθλεέμ. Του εξέφρασα την αλληλεγγύη μου προς τον φίλο Παλαιστινιακό λαό.

Η Ευρώπη οφείλει να πιέσει για την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα ώστε να σταματήσει η σφαγή άμαχου πληθυσμού τώρα.

Δεσμεύτηκα ότι θα πιέσουμε την κυβέρνηση και την Ε.Ε. να ακολουθήσουν τον δρόμο της Ισπανίας και να σταθούν έμπρακτα στο πλευρό των Παλαιστινίων, στο δίκαιο αίτημά τους να αναγνωριστεί το κράτος της Παλαιστίνης, στη βάση των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Μήνυμα υπέρ της άμεσης αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης από την Παλαιστίνη και τη Βηθλεέμ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό και ανέφερε ότι πρέπει να πιεστεί η ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει το μονοπάτι της Ισπανίας για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον φίλο παλαιστινιακό λαό. Έναν λαό που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ εδώ και πολλά χρόνια, που έχει δίκαια αιτήματα, και για τον οποίο πρέπει η Ευρώπη να παράσχει αμέριστη συμπαράσταση ώστε να υπάρξει και άμεση κατάπαυση του πυρός αλλά και την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια.

Είμαστε εδώ για να προωθήσουμε τη λύση δύο κρατών στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, για ένα παλαιστινιακό κράτος που να αναγνωριστεί το συντομότερο δυνατό και να έχει πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Πάνω απ’ όλα ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της ειρήνης και νομίζω ότι όλος ο δυτικός κόσμος πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα να μπορέσουν το Ισραήλ και η Παλαιστίνη να προχωρήσουν σε μια μόνιμη βάση ειρήνης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού και αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης Hani Al – Hayek. Όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, είναι δίκαιο και ηθικό να αναγνωριστεί επιτέλους το κράτος της Παλαιστίνης.

«Να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό, να πιέσουμε την ελληνική κυβέρνηση να ακολουθήσει το μονοπάτι της Ισπανίας για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Να πιέσουμε όλη την Ευρώπη επειδή έχουμε ευρωεκλογές σε λίγες εβδομάδες και εμείς ως το μεγαλύτερο κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς να μπορέσουμε να προωθήσουμε αυτό που είναι δίκαιο και ηθικό, ο παλαιστινιακός λαός να έχει επιτέλους το δικό του κράτος» υπογράμμισε.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνοδεύουν στο εν εξελίξει ταξίδι του στην Παλαιστίνη, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, ο τομεάρχης Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η τομεάρχισσα Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, και ο διπλωματικός του σύμβουλος Δημήτριος Παπαγεωργίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ