Τρομερές καταγγελίες κατά Αυγενάκη για επιδοτήσεις σε «παραγωγούς – φαντάσματα»!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου τη Δευτέρα 27 Μαιου συζητήθηκαν τα προβλήματα του αγροτικού τομέα στη περιφέρεια. Την εισήγηση του θέματος έκανε η κυρία Μαργαρίτα Σπυριδάκου, η οποία αναφέρθηκε στην εικόνα αποσύνθεσης, όπως είπε, που παρουσιάζει ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας και υπογράμμισε: «Ακόμα και φανατικοί υποστηρικτές της κυβέρνησης παραδέχονται ότι υπάρχει δυσλειτουργία. Καταλυτικός είναι και ο ρόλος των προσώπων. Η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει συνδεθεί με αστοχίες. Υπό επιτήρηση ο ΟΠΕΚΕΠΕ, μπάχαλο με τις επιδοτήσεις και τις ενισχύσεις, οι αγρότες πήραν το 1/3 των χρημάτων, κρίση στην πώληση των εσπεριδοειδών, το πρόβλημα διαχέεται και στην πατάτα. Οι εισαγωγές εσπεριδοειδών έχουν ανεβεί ακτά 500%».

IMG 8611

Όπως είπε η κυρία Σπυριδάκου, πρέπει να ληφθούν «άμεσα μέτρα ενίσχυσης των αγροτών, και μέτρα οικονομικής ενίσχυσης. Στην Αργολίδα έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις, πρέπει να γίνει αυστηροποίηση των εισαγωγών, τα Αιγυπτιακά προϊόντα να πληρούν τις προϋποθέσεις όταν εξάγονται, οι αγρότες της ΕΕ δεν μπορεί να γίνονται έρμαια γεωστρατηγικών πολιτικών. Να δοθεί φθηνό ρεύμα παραγωγής, να φτιάξουμε brand name για τα πελοποννησιακά προϊόντα και να δημιουργηθεί ένα αγροτικό λόμπι, ώστε να εισέλθουμε στα μεγάλα κέντρα διανομής».

Ο κ. Δημήτρης Κουτσούλης, επικεφαλής της παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής», αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος είναι σε επιτήρηση από την ΕΕ, κάτι που θέτει σε κίνδυνο τις επιδοτήσεις και υπογράμμισε ότι κατά 60% έχουν μειωθεί οι επιδοτήσεις των αγροτών.

Ακόμα, είπε ότι «20 συνεταιρισμοί της Αργολίδας ρωτούν τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τους κυβερνητικούς, πού είναι τα νέα 8.000 εκτάρια εσπεριδοειδών που επιδοτήθηκαν, πού είναι οι 65.000 τόνοι πορτοκάλια που πήγαν να χυμοποιηθούν, σε ποια εργοστάσια».

«Κάποτε οι αγρότες μόνο με το εισόδημά τους από τα εσπεριδοειδή, έχτιζαν σπίτια και σπούδαζαν παιδιά. Δεν μπορούμε να απαιτούμε από τον νέο κόσμο να ζει στην περιοχή, αλλά μετά να κλείνουμε τα μάτια», είπε, τέλος.

farmportal.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ