ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026
ΑΠΟΨΕΙΣ

Κομοτηνή: Μπήκε λουκέτο σε ύποπτο σύνδεσμο της Φενέρμπαχτσε

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

To Πρωτοδικείο Κομοτηνής εξέδωσε απόφαση για το κλείσιμο συνδέσμου της Φενέρ με την επωνυμία «Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλάθλων Δυτικής Θράκης της Φενερμπαχτσέ στην Κομοτηνή». Το σκεπτικό της ετυμηγορίας επικεντρώνεται ότι η φράση «Δυτική Θράκη» ενδέχεται να υπονοεί «τουρκική μειονότητα». Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Τουρκίας με τα Μέσα Ενημέρωσης της γείτονος να εξαπολύουν μύδρους.

Η εμμονή της Άγκυρας να αμφισβητεί την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποτυπώνεται στην ρητορική Τούρκων αξιωματούχων και επιβεβαιώθηκε εκ νέου κατά την πρόσφατη συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το flash.gr, τουρκικά ΜΜΕ σχολίασαν με επιθετικούς τίτλους το «λουκέτο» στον ύποπτο σύνδεσμο της Φενέρ. Στον δικτυακό τόπο της εφημερίδας Cumhuriyet αναφέρεται: «Σκανδαλώδης απόφαση στην Ελλάδα – Έκλεισε σύνδεσμος φιλάθλων της Φενέρμπαχτσε»

«Η Ελλάδα αποφάσισε να κλείσει σύνδεσμο της Φενέρμπαχτσε εξαιτίας του ονόματός του» γράφει η Star

Τέλος, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Hurriyet κάνει λόγο για «Απόφαση κλεισίματος του ‘συλλόγου των οπαδών της Φενέρμπαχτσε’ στην Ελλάδα».

Η αναστολή λειτουργίας του συνδέσμου συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 και η απόφαση εκδόθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό του συλλόγου στα social media αναφέρεται: «Ανακοινώθηκε η απόφαση της περάτωσης της υπόθεσης που κινήθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ροδόπης κατά του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Δυτικής Θράκης Φενερμπαχτσέ. To Πρωτοδικείο αποφάσησε το κλείσιμο του Συλλόγου μας από το δικαστήριο»

Πηγή φωτό: Cumhuriyet

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *