Μαρια Καρυστιανου: Έχω δικαίωμα να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κόλαφος» ήταν για μια ακόμα φορά η Μαρία Καρυστιανού για την κυβέρνηση Μητσοτάκη που επιμένει στην αποποίηση ευθυνών και τις πρακτικές συγκάλυψης για το έγκλημα στα Τεμπη με 57 νεκρούς.

Στην ομιλία της που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του δικηγορικού Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, η πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών, αναφερόμενη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τόνισε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του ενώπιων της δικαιοσύνης και όχι μέσω των φιλοκυβερνητικών δημοσιογράφων.

maria karystianoy 1

«Ο πρωθυπουργός απουσιάζει σήμερα και από αυτή τη σημαντική μέρα για τις αρχές της δημοκρατίας στην Ελλάδα, όπως απουσίαζε και από την ολομέλεια της Βουλής και σε άλλα σημαντικά για τη χώρα μας θέματα. Σίγουρο είναι μόνο το πρόσωπο της αδιαφορίας όχι απέναντι σε ένα από τα χειρότερα εγκλήματα στη χώρα με κρατική συμμετοχή και ευθύνη αλλά και απέναντι σε 1,5 εκατ. πολιτών» ανέφερε η Μαρία Καρυστιανού και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός ελπίζει πώς η ελληνική κοινωνία θα ξεχάσει τους νεκρούς:

«Κύριε Μητσοτάκη, το όνομά σας αναφέρθηκε σε μία ποινικά κολάσιμη πράξη για την οποία εσείς πρώτος θα έπρεπε να σπεύσετε να ξεκαθαρίσετε σύμφωνα με τη θέση σας. Όχι εκ του ασφαλούς, εντός της Βουλής και σε οικείο δημοσιογραφικό περιβάλλον αλλά να παρουσιαστείτε οικειοθελώς μπροστά στον δικαστή και να αποδείξετε τα όσα ισχυρίζεστε. Αντιθέτως κρυμμένος στην ασυλία, ούτε καν αναφέρεστε στην τραγωδία, ελπίζοντας ότι οι Έλληνες θα ξεχάσουν και θα αποθαρρυνθούν. Εμείς όμως δεν ξεχνάμε» είπε και έθεσε αμείλικτα ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό:

«Με σκοπό να κοιτάξετε κατάματα το πρόβλημα και βλέποντας την αδιαφορία της δικαιοσύνης, σας απέστειλα μία επιστολή, όχι ως εκπρόσωπος εντός κράτος που σκότωσε το παιδί μου, όχι μόνο από την ηθική υποχρέωση προς την κοινωνία και την παράταξή σας αλλά από την υποχρέωση που έχετε να απαντήστε εντός 50 ημερών σύμφωνα με το άρθρο 10 του Συντάγματος με σεβασμό προς τις διατάξεις της χώρας. Γνωρίζετε τους νόμους της χώρας μου; Συμμορφώνεστε με αυτούς ή θεωρείτε ότι δεν έχετε καμία τέτοια υποχρέωση; Η απουσία σας δηλώνει και την απάντησή σας αλλά εγώ ως μάνα και ως πολίτης έχω δικαίωμα να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου».

«Αρκετά με την ατιμωρησία των υπουργών. Αρκετά με τη διαφθορά. Η διαφθορά σκοτώνει» δήλωσε στην αρχή της καθηλωτικής ομιλίας της η μητέρα-σύμβολο των Τεμπών η οποία υπενθύμισε

Μάλιστα, απευθυνόμενη προς τους βουλευτές τους κάλεσε να κατέβουν από το βάθρο τους: «Επιτέλους κοιτάξτε μας» είπε και υπενθύμισε τις υπογραφές που έχουν μαζευτεί για να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ