Μαρία Καρυστιανού: Ο κ. Μητσοτάκης να παρουσιαστεί στο δικαστή – Αρκετά με την ατιμωρησία των υπουργών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ευθείες βολές προς τον πρωθυπουργό και κάνοντας λόγο για ατιμωρησία των υπουργών και διαφθορά, ξεκίνησε τη συγκλονιστική της ομιλία η Μαρία Καρυστιανού, στη συνέντευξη Τύπου των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

«Αρκετά με την ατιμωρησία των υπουργών. Αρκετά με τη διαφθορά. Η διαφθορά σκοτώνει», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης απουσιάζει από την εκδήλωση, όπως απουσίαζε από την ολομέλεια της Βουλής για άλλα σημαντικά για τη χώρα θέματα.

Όπως είπε η κ. Καρυστιανού απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, από τη στιγμή που το όνομά του αναφέρθηκε σε ποινικά κολάσιμη πράξη, «έπρεπε να παρουσιαστείτε οικειοθελώς μπροστά στον δικαστή», αντί να παραμένει «κρυμμένος πίσω από την ασυλία του».

Αναφερόμενη στην αναπάντητη επιστολή που έστειλε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε ότι «εμείς δεν ξεχνάμε» συμπληρώνοντας και πάλι απευθυνόμενη στον ίδιο: «Οφείλατε να μου απαντήσετε όχι μόνο ως εκπρόσωπος ενός κράτους που σκότωσε το παιδί μου».

Όπως είπε ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφεύγει να απαντήσει παρά την ηθική υποχρέωση του προς την κοινωνία και κόντρα στις νομικές διατάξεις της χώρας.

Και ρωτώντας τον πρωθυπουργό «γνωρίζετε τους νόμους της χώρας μου; Συμμορφώνεστε με αυτούς ή θεωρείται ότι δεν έχετε καμία υποχρέωση;», επεσήμανε ότι η σημερινή του απουσία δηλώνει και την απάντησή του.

«Να κατέβουν από το βάθρο τους οι βουλευτές – Χρειαζόμαστε έντιμους εκπροσώπους»

«Να κατέβουν από το βάθρο τους και «επιτέλους να μας κοιτάξουν» κάλεσε παράλληλα η Μαρία Καρυστιανού τους βουλευτές.

Όπως επεσήμανε, επικαλούμενη το αρ. 73 παράγραφος 6 του Συντάγματος, έχει μαζευτεί τριπλάσιος αριθμός υπογραφών από αυτόν που χρειάζεται για να επανέλθει το κράτος δικαίου στην Ελλάδα μέσω της τροποποίησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Υπενθύμισε επίσης ότι η χώρα μας έχει κατηγορηθεί για την υποβάθμιση του κράτους δικαίου εξαιτίας των χειρισμών αναξιοκρατίας και διαφθοράς των βουλευτών.

Η Μαρία Καρυστιανού έκανε λόγο και για προσπάθειες των βουλευτών μέσω «αβάσταχτων φόρων» και «ακρίβειας» να καμφθεί το ηθικό των ανθρώπων, σημειώνοντας ότι δεν λειτουργούν πλέον αυτές οι προσπάθειες.

Και αφήνοντας αιχμές ξανά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, είπε ότι η πολιτική οφείλει να είναι λειτούργημα από άξιους, οραματιστές και άριστους, συμπληρώνοντας: «Ας γίνεται εμπνευστές, ταπεινοί ηγέτες που δεν χρειάζονται φρουρά για να βγουν και να μιλήσουν με τους πολίτες. Που δεν χρειάζονται δοκιμαστές φαγητού για να φάνε. Μέσα στην απλότητά τους γνωρίζουν τιμές των βασικών τροφίμων. Εκλείπει αυτή η πολιτική ποιότητα»

Αναλυτικότερα, η Μαρία Καρυστιανού είπε:

«Ο πρωθυπουργός απουσιάζει σήμερα και από αυτή τη σημαντική μέρα για τις αρχές της δημοκρατίας στην Ελλάδα, όπως απουσίαζε και από την ολομέλεια της Βουλής και σε άλλα σημαντικά για τη χώρα μας θέματα. Σίγουρο είναι μόνο το πρόσωπο της αδιαφορίας όχι απέναντι σε ένα από τα χειρότερα εγκλήματα στη χώρα με κρατική συμμετοχή και ευθύνη αλλά και απέναντι σε 1,5 εκατ. πολιτών.

Κύριε Μητσοτάκη, το όνομά σας αναφέρθηκε σε μία ποινικά κολάσιμη πράξη για την οποία εσείς πρώτος θα έπρεπε να σπεύσετε να ξεκαθαρίσετε σύμφωνα με τη θέση σας.

Όχι εκ του ασφαλούς, εντός της Βουλής και σε οικείο δημοσιογραφικό περιβάλλον αλλά να παρουσιαστείτε οικειοθελώς μπροστά στον δικαστή και να αποδείξετε τα όσα ισχυρίζεστε.

Αντιθέτως κρυμμένος στην ασυλία, ούτε καν αναφέρεστε στην τραγωδία, ελπίζοντας ότι οι Έλληνες θα ξεχάσουν και θα αποθαρρυνθούν.

Εμείς όμως δεν ξεχνάμε.

Με σκοπό να κοιτάξετε κατάματα το πρόβλημα και βλέποντας την αδιαφορία της δικαιοσύνης, σας απέστειλα μία επιστολή, όχι ως εκπρόσωπος ενός κράτους που σκότωσε το παιδί μου, όχι μόνο από την ηθική υποχρέωση προς την κοινωνία και την παράταξή σας αλλά από την υποχρέωση που έχετε να απαντήστε εντός 50 ημερών σύμφωνα με το άρθρο 10 του Συντάγματος με σεβασμό προς τις διατάξεις της χώρας. Γνωρίζετε τους νόμους της χώρας μου; Συμμορφώνεστε με αυτούς ή θεωρείτε ότι δεν έχετε καμία τέτοια υποχρέωση; Η απουσία σας δηλώνει και την απάντησή σας αλλά εγώ ως μάνα και ως πολίτης έχω δικαίωμα να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου».

Αναφερόμενη και στην απουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας από την εκδήλωση επεσήμανε ότι «η αποχή τους δείχνει την ανεπάρκειά τους να αναλάβουν τις ευθύνες του αξιώματός τους».

«Ως μάνα και πολίτης έχω δικαίωμα να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου και γιατί ψάχνουμε οστικά υπολείμματα σε όλη τη γύρω περιοχή» τόνισε προσθέτοντας ότι θα κάνει υπομονή και θα περιμένει να απαντήσει ο πρωθυπουργός «τιμώντας το αξίωμα» του.

Η εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-2-2023 έχει θέμα: «Το αίτημα 1.500.000 πολιτών για την τροποποίηση της ποινικής ευθύνης Υπουργών και της βουλευτικής ασυλίας».

Συμμετέχουν η πρόεδρος του Συλλόγου «ΤΕΜΠΗ 28-2-2023» Μαρία Καρυστιανού, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Δημήτρης Βερβεσός, η Αντιπρόεδρος ΣτΕ ε.τ. Μαρία Καραμανώφ και ο αναπληρωτής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής ΕΚΠΑ Νίκος Παπασπύρου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, «έχουν συγκεντρωθεί 1,5 εκατομμύριο υπογραφές Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι απαιτούν, κατ’ εφαρμογήν του άρ. 73 παρ. 6 Σ, να συζητηθεί και να ψηφιστεί στη Βουλή των Ελλήνων νομοθετικό πλαίσιο ώστε να μην παραμένουν “γράμμα κενό” η ποινική ευθύνη Υπουργών και το σύστημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας».

Υπενθυμίζεται ότι χθες συγγενείς των θυμάτων της αδιανόητης σιδηροδρομικής τραγωδίας σε πολύ υψηλούς τόνους κάλεσαν την κυβέρνηση «άμεσα να απομακρύνετε πρόσωπα που βρίσκονταν και συνεχίζουν να βρίσκονται σε θέσεις “κλειδιά” σε όλους τους εμπλεκόμενους και ελεγχόμενους φορείς του δυστυχήματος / εγκλήματος των Τεμπών».

Σημειώνεται, δε, ότι πριν από μερικές ημέρες η τοπική οργάνωση Λέσβου της ΝΔ υποχρεώθηκε να πάρει αποστάσεις από ανάρτηση μέλους της με την οποία εξαπέλυε ανοίκεια επίθεση σε βάρος της Μ. Καρυστιανού, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι «εργαλειοποιεί τον τραγικό θάνατο» της κόρη της «για λόγους ξεκάθαρα κομματικούς και στόχο την μελλοντική προσωπική κομματική σας ανέλιξη».

Με πληροφορίες απο το neakriti.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ