Ο πλανήτης “φλέγεται”: Δίχως τέλος τα ρεκόρ στη θερμοκρασία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δεν έχουν τέλος τα ρεκόρ που καταγράφει η θερμοκρασία, τον τελευταίο ένα χρόνο με την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus να επισημαίνει πως ο Μάιος του 2024 ήταν ο θερμότερος Μάιος που έχει καταγραφεί ποτέ!

Η παγκόσμια μέση θερμοκρασία για τον Μάιο του 2024 ήταν 0,65 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020 και 1,52 βαθμό Κελσίου πάνω από τον προβιομηχανικό μέσο όρο του 1850-1900, σηματοδοτώντας τον 11ο συνεχόμενο μήνα (από τον Ιούλιο του 2023) για τον οποίο η παγκόσμια μέση θερμοκρασία έφτασε ή ξεπέρασε τον 1,5 βαθμό Κελσίου πάνω από τα προβιομηχανικά επίπεδα.

«Είναι σοκαριστικό, αλλά δεν προκαλεί έκπληξη το ότι φτάσαμε σε αυτό το 12μηνο σερί», δήλωσε ο Κάρλο Μπουοντέμπο, διευθυντής του C3S και συμπλήρωσε: «μολονότι η ακολουθία αυτή μηνών που σπάνε ρεκόρ θα διακοπεί τελικά, η συνολική υπογραφή της κλιματικής αλλαγής παραμένει και δεν διαφαίνεται κανένα σημάδι αλλαγής αυτής της τάσης».

«Η ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus ανέφερε ότι ο Μάιος ήταν ο 12ος συνεχόμενος πιο ζεστός μήνας για τον πλανήτη. Και συνολικά στο δωδεκάμηνο πρώτη φορά ξεπεράσαμε το όριο των 1.5 βαθμών που όριζε η συμφωνία για το κλίμα στο Παρίσι ότι δεν έπρεπε να ξεπεραστεί. Η ανακοίνωσή του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ ήταν χαρακτηριστική: “ο πλανήτης φωνάζει και εμείς δεν τον ακούμε….”», σχολίασε ο μετεωρολόγος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ