Ο Κώστας Τασούλας για νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτό το αριστοτεχνικό σε σύλληψη και εκτέλεση σχέδιο, μόνο ένας ιδιοφυής πολιτικός όπως ο Κυριάκος θα μπορούσε να συλλάβει και να εκτελέσει.

Είναι αληθές ότι ακόμα και 5% να πάρει στις ευρωεκλογές, αυτό πρακτικά δεν θα έχει κανένα αντίκρισμα στην κοινοβουλευτική παντοδυναμία του ηγέτη μας.

Το θέμα της εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας όμως, ακόμα και αν δεν μπορεί να κλονίσει την κυβέρνηση σύμφωνα με τις πρόσφατες συνταγματικές αλλαγές, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό κοινοβουλευτικό πρόβλημα στο κυβερνών κόμμα. Αυτό είναι και το μόνο νέφος στην ανέφελη τριετία που απομένει στον εθνοσωτήρα μας.

Το μεγάλο πρόβλημα του Κυριάκου μας, ακούει στο όνομα «Κατερίνα Σακελλαροπούλου». Όπως σας έχω αποκαλύψει έγκυρα και έγκαιρα, δεκάδες βουλευτές έχουν ήδη διαμηνύσει στον πρωθυπουργό μας ότι δεν πρόκειται να την ψηφίσουν για δεύτερη θητεία, προκαλώντας του μεγάλη στεναχώρια.

Ακόμα και όταν πρόσφατα ο Κυριάκος μετά την επίσκεψη στο προεδρικό μέγαρο ανακοίνωσε πως θα προτείνει την νυν πρόεδρο και για δεύτερη θητεία, οι αντιδράσεις εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας αντί να καμφθούν, οξύνθηκαν.

Ο εφιάλτης λοιπόν ήταν εδώ. Ο Κυριάκος αντιμετωπίζει τον κίνδυνο αποστασίας κατά την ψήφιση της ανανέωσης της θητείας Σακελλαροπούλου στο προεδρικό. Μία ζοφερή προοπτική, που αυτομάτως θα δημιουργούσε και θέμα δεδηλωμένης.

Ο ηγέτης μας λοιπόν που ως γνωστόν παρακολουθεί στενά όλους τους βουλευτές, διαπίστωσε πως στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν θα περνούσαν ούτε εκβιαστικά διλήμματα με την επίκληση της κομματικής πειθαρχίας, καθώς οι απώλειες θα ήταν δεκάδες και θα οδηγούσε αυτομάτως σε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Έτσι, έπειτα από μεγάλη περίσκεψη, αποφάσισε να προτείνει για πρόεδρο της Βουλής τον Κώστα Τασούλα, ο οποίος θα συσπειρώσει εύκολα το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας! Η απόφαση ελήφθη σε κλειστή σύσκεψη, πριν από λίγη ώρα.

Όσον αφορά την Κ. Σακελλαροπούλου, ο δαιμόνιος κυβερνήτης μας αποφάσισε να την κρατήσει σε καταστολή, διαβεβαιώνοντας την μέσω proxies, ότι η θέση της είναι ακλόνητη. Δεν είναι εποχές να χαλάσει την σχέση του με την εκλεκτή του, ειδικά από τη στιγμή που έχουν υπογραφεί τέτοια προεδρικά διατάγματα και πρόκειται να υπογραφούν και άλλα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα…

Το μόνο εμπόδιο στο συγκεκριμένο σχέδιο είναι εάν αρνηθεί ο ίδιος ο Κώστας Τασούλας, γεγονός πάντως που δεν θεωρώ πιθανό.

Οψόμεθα…

Πηγη: Κύριος Μαξιμος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ