Ο Δένδιας γκρεμίζει το αφήγημα Μητσοτακη περί ήρεμων νερών στο Αιγαίο: Είμαστε η μόνη Ευρωπαικη χώρα που αντιμετωπίζει ζωντανή απειλή

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γκρέμισε για άλλη μια φορά το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη περί ήρεμων νερών στο Αιγαίο ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος κόντρα στη γραμμή Μαξίμου ζητάει αυξημένη επιφυλακή για τις ευθείες απειλές της Τουρκίας που αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Κατά την κατά την επίσκεψη του στο 308ο Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (ΠΕΒ), στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η «χώρα ισχυροποιείται με νέα συστήματα» όμως τόνισε ότι έχουμε «πάρα πολύ δρόμο να κάνουμε, μπροστά μας.

Ο υπουργός μίλησε για «σύννεφα» που περιτριγυρίζουν την Ελλάδα και «ζωντανή απειλή»: «Η Ευρώπη, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, είδε καθαρά ότι αν δεν έχει αμυντικό βραχίονα, δεν πάει πουθενά. Κι αν υπάρχει μία χώρα στην Ευρώπη που έχει τεράστιο συμφέρον -για να μην πω υπαρξιακό συμφέρον- στο να δημιουργηθεί ευρωπαϊκός αμυντικός βραχίονας, αυτή είναι η Ελλάδα. Γιατί εμείς, η Ελλάδα, είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχουμε θέμα “ζωντανής” απειλής. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει casus belli. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που αντιμετωπίζει θέμα γεωγραφικής και νομικής διεκδίκησης επί των συνόρων μας» ανέφερε ο υπουργός.

«Το 2030 είχε επίσης και μία άλλη στόχευση. Να μεταφέρει μία νέα κουλτούρα, η οποία οδηγεί στην παραγωγή από ελληνικά χέρια και από ελληνικά μυαλά καινοτόμων λύσεων, που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, που οι ίδιες οι ένοπλες δυνάμεις προτεραιοποιούν και που τα γενικά επιτελεία ζητούν να καλυφθούν, ως ανάγκες και ως προβλήματα» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε ότι «στην Ελλάδα κάνουμε τη δουλειά μας, ετοιμάζουμε την δική μας αντιαεροπορική ομπρέλα, το δικό μας αντιαεροπορικό και αντί-drone θόλο».

  1. Και οι Αμερικάνοι δήλωσαν σήμερα ότι είναι περήφανοι που θα τους δώσουν τα μαχητικά με τις 900 βόμβες. Σε ανθρώπους που έχουν δηλώσει ότι θα έρθουν ξαφνικά θα στείλουν πυραύλους και θα μας πετάξουν ξανά στη θάλασσα.
    Υπάρχουν πολύ καλά πράγματα να είναι υπερήφανοι όπως η Ανεξαρτησία και οτι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ