Σιγά μην χαλάσω την ζαχαρένια μου για ευρωεκλογές

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Βενετσανος 

“Σιγά μην χαλάσω την ζαχαρένια μου για να παω να ψηφισω”, ειναι μια φράση που ακούγεται συχνά – πυκνά και ισως οι πολίτες να μην εχουν και τοσο αδικο, μια και είναι γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι έχουν ελάχιστη γνώση για το τι ακριβώς συμβαίνει στις συνεδριάσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι αποφάσεις όμως που λαμβάνονται έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα μας. Να σκεφτούμε μόνο ότι πάνω από τους μισούς εθνικούς νόμους διαμορφώνονται από τις αποφάσεις που παίρνονται στο ευρωκοινοβούλιο.

Βέβαια, με την ψήφο μας δεν μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά αν αυτοί που θα στείλουμε στην ευρωβουλή θα κάνουν τη διαφορά στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, ούτε μπορούμε να γνωρίζουμε με λεπτομέρειες ποια θέματα θα μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων για την επόμενη πενταετία.

Όταν όμως ρίχνουμε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη, επιλέγουμε το όραμα της Ευρώπης, που μας αντιπροσωπεύει καλύτερα, για αυτό πρέπει να υπάρχει μια πλειοψηφία ευρωβουλευτών που πρέπει να είναι πιστοί στις αξίες που επέτρεψαν την οικοδόμηση και την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που να πιστεύουν στον σεβασμό και τις αρχές της δημοκρατίας, ισότητας, ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ελευθερίας, και του κράτους δικαίου.

Ευρωβουλευτές που να αγωνιστούν για μια Ευρώπη ΕΙΡΗΝΗΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και όχι μια Ευρώπη φρούριο ή πολεμικό ορμητήριο με πολεμοχαρείς πολιτικούς, που πιθανόν να οδηγήσουν σε μια νέα καταστροφή, ήδη τα μηνύματα είναι άκρως ανησυχητικά. Σε όλους αυτούς πρέπει να μπει ένα ΣΤΟΠ, καθώς και σε μερικούς δικούς μας, που κινούνται επικίνδυνα σε αυτά τα θέματα.

Για αυτούς τους λόγους αξίζει μια ψήφος στις ευρωεκλογές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ