Η Μαρια Καρυστιανου για την έκθεση «Έντεκα και Εικοσιένα» για το Έγκλημα των Τεμπών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μνημείο μνήμης» χαρακτήρισε η Μαρία Καρυστιανού την έκθεση «Έντεκα και Εικοσιένα» για το Έγκλημα των Τεμπών, της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας που έληξε χθες στη Λάρισα.

«Πραγματικά μεταφερόμαστε σε εκείνη την ημέρα, σε εκείνη την ώρα.
Βλέπουμε όλη την φρίκη, τον θάνατο.
Είναι καταπληκτικό όμως, πως οι φωτογράφοι της έκθεσης θέλησαν να εκφράσουν τα πιο έντονα συναισθήματά τους, μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και αυτό είναι δημιουργία.

Δημιούργησαν λοιπόν, ένα μνημείο μνήμης ουσιαστικά, με αυτές τις φωτογραφίες, για να μην ξεχάσουμε ποτέ τι συνέβη εκείνο το βράδυ της 28ής Φεβρουαρίου του 2023, αλλά και για να έχουμε ξεκάθαρο στόχο στη ζωή μας ότι δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβεί αυτό ξανά ποτέ.

Είμαστε  γενιά που έκανε πολλά λάθη, που ανέχτηκε πάρα πολλά, αλλά είμαστε και η γενιά που θα ορθώσει ανάστημα, γιατί κατάλαβε πλέον ότι δεν μπορεί να κληροδοτήσει κάτι τόσο σάπιο στις επόμενες γενιές.
Με σεβασμό λοιπόν στα παιδιά μας θα εργαστούμε ώστε να τους προσφέρουμε κάτι υγιές και όμορφο.
Μια κοινωνία με αξίες, αξιοπρέπεια, στην οποία η ασφαλής μετακίνηση θα είναι το δεδομένο.

Εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη, λυπάμαι που το λέω, δεν είχα ποτέ, ούτε έχω τώρα.
Εχω εμπιστοσύνη, ότι με την πολύ μεγάλη πίεση και με τη δική μας έρευνα, αναγκαστικά θα κάνουν αυτό που πρέπει.
Αλλά εύχομαι ότι κάποια στιγμή θα έχουμε όλοι μας εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».

Η ίδια μιλώντας για την έκθεση «Έντεκα και Εικοσιένα» της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, η οποία και ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή (14/6), έκανε λόγο για ένα «μνημείο μνήμης» που δημιούργησαν οι φωτογράφοι, για να «μην ξεχάσουμε ποτέ τι συνέβη εκείνο το βράδυ, αλλά και για να έχουμε ξεκάθαρο στόχο στη ζωή ότι δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβεί αυτό ξανά ποτέ».

«Είναι καταπληκτικό όμως, πως οι φωτογράφοι της έκθεσης θέλησαν να εκφράσουν τα πιο έντονα συναισθήματά τους, μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και αυτό είναι δημιουργία. Δημιούργησαν λοιπόν, ένα μνημείο μνήμης ουσιαστικά, με αυτές τις φωτογραφίες, για να μην ξεχάσουμε ποτέ τι συνέβη εκείνο το βράδυ της 28ής Φεβρουαρίου του 2023, αλλά και για να έχουμε ξεκάθαρο στόχο στη ζωή ότι δεν πρέπει να το επιτρέψουμε να συμβεί αυτό ξανά ποτέ» ανέφερε χαρακτηριστικά, η μητέρα θύματος και πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023».

Η Μαρία Καρυστιανού επισήμανε παράλληλα ότι «είμαστε  γενιά που έκανε πολλά λάθη, που ανέχτηκε πάρα πολλά, αλλά είμαστε και η γενιά που θα ορθώσει ανάστημα, γιατί κατάλαβε πλέον ότι δεν μπορεί να κληροδοτήσει κάτι τόσο σάπιο στις επόμενες γενιές. Με σεβασμό λοιπόν στα παιδιά μας θα εργαστούμε ώστε να τους προσφέρουμε κάτι υγιές και όμορφο. Μια κοινωνία με αξίες, αξιοπρέπεια, στην οποία η ασφαλής μετακίνηση θα είναι το δεδομένο».

Στο ερώτημα αν έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, η ίδια απάντησε πως δεν έχει, τονίζοντας ότι «έχω εμπιστοσύνη, ότι με την πολύ μεγάλη πίεση και με τη δική μας έρευνα, αναγκαστικά θα κάνουν αυτό που πρέπει. Αλλά εύχομαι ότι κάποια στιγμή θα έχουμε όλοι μας εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη».

Όπως αναφέρει το larissanet.gr πριν την έναρξη της εκδήλωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.

«Θέλουμε να βάλουμε κι εμείς ένα λιθαράκι, στην προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε αυτό το έγκλημα να μην ξεχαστεί», τόνισε, μεταξύ άλλων από πλευράς του, ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Σωτήρης Δημητρόπουλος και πρόσθεσε ότι η έκθεση αγκαλιάστηκε κι αναμένεται να παρουσιαστεί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη , με τον ίδιο να κάνει λόγο για ένα «εγκληματικό δυστύχημα».

Η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας, Ελισάβετ Καρανίκα, αναφέρθηκε με την σειρά της στις στιγμές που ένιωσαν οι εθελοντές εκείνες τις στιγμές, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια».

Ανοιχτή συζήτηση για Τέμπη στην Λάρισα
Θανάσης Καλιακούδας/larissanet
Ανοιχτή συζήτηση για Τέμπη στην Λάρισα
Θανάσης Καλιακούδας/larissanet
Ανοιχτή συζήτηση για Τέμπη στην Λάρισα
Θανάσης Καλιακούδας/larissanet
Ανοιχτή συζήτηση για Τέμπη στην Λάρισα
Θανάσης Καλιακούδας/larissanet
Ανοιχτή συζήτηση για Τέμπη στην Λάρισα
Θανάσης Καλιακούδας/larissanet
Ανοιχτή συζήτηση για Τέμπη στην Λάρισα
Θανάσης Καλιακούδας/larissanet
Ανοιχτή συζήτηση για Τέμπη στην Λάρισα
Θανάσης Καλιακούδας/larissanet

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ