Ψωμί για τα μικρά του…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Βενετσανος



Αυτό το περιστατικό δείχνει σε τι μιζέρια και απελπισία έχει περιέλθει ο περήφανος λαός των Ελλήνων. Η σκηνή διαδραματίζεται σε ένα κατάστημα που παίρνει λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.

Ο ηλικιωμένος κύριος πάει να πληρώσει των λογαριασμό του και ο υπεύθυνος του καταστήματος τον ενημερώνει ότι πρέπει να δώσει παραπάνω για έξοδα είσπραξης 2,50 ευρώ, σιγά το πόσο θα πείτε, για διαβάστε όμως και το παρακάτω.

Ο ηλικιωμένος κύριος λέει του υπαλλήλου:
– Άκου παιδί μου δεν θα τον πληρώσω το λογαριασμό αν είναι να σου δώσω 2,50 ευρώ, εγώ τρέφω και την οικογένεια του παιδιού μου που έμεινε άνεργο, όποτε αυτά τα χρήματα εμένα θα μου χρησιμεύσουν να πάρω ψωμί για τα μικρά του.

Μια κυρία που άκουσε την στιχομυθία μπαίνει στην μέση και λέει του ηλικιωμένου κυρίου:
– Συγνώμη αν μου επιτρέπεται και για να μην ταλαιπωρηθείτε και τρέχετε μέσα στο λιοπύρι να πληρώσετε στην έδρα της εταιρείας, να σας δώσω εγώ τα παραπάνω χρήματα.
Ο ηλικιωμένος κύριος ευγενέστατα της απαντά:

– Κυρία μου σας ευχαριστώ πάρα πολύ είναι ευγενική η πράξη σας αλλά δεν θα τα δεχτώ, γιατί πιστεύω ότι θα λείψουν και από εσάς.

Λεβεντιά, υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια, ανθρωπιά σε λίγες λέξεις. Αυτός είναι μωρέ πολιτικάντηδες ο λαός που κυβερνάται και τον έχετε φέρει σε τέτοια χάλια και μετά είχατε και το θράσος να του ζητήσετε να σας ψηφίσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ