Συνηθίζοντας το τέρας…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοσιεύεται η είδηση για ύπαρξη 11 νεκρών μαζί με επιπλέοντα ερείπια ναυαγίου ανοιχτά της Σικελίας.Ο δε αριθμός των αγνοούμενων, άγνωστος. Όλος ο κόσμος πλέον γνωρίζει, και πολύ καλά μάλιστα γνωρίζει, το ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοια τραγωδία, αλλά πολλοστή, και εκπλήσσεται που ουδείς αρμόδιος, αν υπάρχει ένας τέτοιος, συγκινείται.

Αντιθέτως, το εγκληματικό «συνηθισμένα πράγματα» σίγουρο αυτό, λένε, και στρέφουν αλλού το ενδιαφέρον. Κανένας και πουθενά δεν ασχολείται για το τις πταίει και ευθύνεται για αυτούς τους κατά συρροή αλλεπάλληλους πνιγμούς. Αν είναι όμως αυτό δυνατόν, αφού κάποιος πρέπει να είναι ο αίτιος που προκαλεί τέτοιες τραγωδίες «νίπτοντας χείρας» όπως αυτό συνηθίζεται, και να όμως που ακόμα και σήμερα, να που συμβαίνει!

Πότε επιτέλους θα υπάρξουν κυρώσεις για όποιους δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να σταματήσουν να ενθαρρύνουν, νομότυπα πάντα, αυτούς τους μαζικούς «μικροτιτανικούς» με κατάργηση όλων αυτών των κατάπτυστων, Ευρώπης, οδηγιών/συμφερόντων που οδηγούν στις τραγωδίες αυτές, που είναι και ο βασικός ένοχος πάντων αυτών, αφού επίσημα και δια μέσου των ΜΚΟ υποδοχής για όσους γλυτώσουν και καταφέρουν, όπως όπως, να αποβιβαστούν υπάρχει η φιλοξενία / μαγνήτης προσέλκυσης, και όχι ο άμεσος και αδιαπραγμάτευτος επαναπατρισμός αυτών.

Κάτι αιτήσεις παροχής ασύλου σε πολιτικούς πρόσφυγες, εφόσον υπάρχουν, να εξετάζονται αμέσως, και αναλόγως να υπάρχει και η απόφαση, ως αρχή καταπολέμησης του σύγχρονου αυτού δουλεμπορίου, και σε κάθε περίπτωση κάτι, οποιοδήποτε άλλο αποτελεσματικό μέτρο ανάσχεσης, που πρέπει να αποφασιστεί και γίνει. Δεν πάει άλλο.

Τέλος και σε ότι αφορά τα δικά μας μεταδίδεται πως υπάρχει κρίση ανεύρεσης στέγης για τα νέα ζευγάρια λόγω που δεν βρίσκονται πια κενά διαμερίσματα, ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη, και η κρίση αυτή αποδίδεται στην ύπαρξη νόμου παροχής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς, εφόσον αυτοί επενδύσουν στις πόλεις μας αγορές ακινήτων από …τόσα χρήματα και πάνω. Μα εάν αυτό δεν είναι ένα, νομότυπο, ξεπούλημα Ελληνικής περιουσίας, με άλλα λόγια πληρώστε και αγοράστε μας, τότε τι άλλο να είναι;

Σε τι βοηθάει η παροχή ιθαγένειας με τέτοιο όρο; Πάρτε γη που δεν θα γυρίσει, και φέρτε μας λεφτά, που θα πάνε πού; Συνεπώς η άμεση κατάργηση αυτού του νομοθετήματος για τα αστικά κέντρα, για τα ερειπωμένα χωριά το συζητάμε, είναι ένα πρέπει.

Μ.Π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ