Μας κοροϊδεύει με τον ΦΠΑ η Κυβέρνηση, μπορεί άμεσα να μειωθεί

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιωάννα Λιούτα στον flash 99,4 fm

IMG 5101

Τα έσοδα από ΦΠΑ ανήλθαν σε 10.187 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένα έναντι του στόχου κατά 296 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα των ΕΦΚ ανήλθαν σε 2.714 εκατ. ευρώ και είναι αυξημένα έναντι του στόχου κατά 72 εκατ. ευρώ.
Αλλά προτιμάει να εισπράττει εύκολους φόρους λόγω της εκτεταμένης ακρίβειας

Τα 3,2 δις. ευρώ άγγιξε το πρωτογενές πλεόνασμα κατά το πεντάμηνο Ιανουάριος-Μάιος 2024. Δηλαδή η υπέρβαση είναι σχεδόν 2,4 δις. ευρώ και ακολουθεί η αντίστοιχη κατά 1,331 δις. ευρώ των φορολογικών εσόδων
Το πως θα κυμανθούν οι αγοραπωλησίες από μια μείωση ενός φόρου, δεν μπορεί ποτέ να υπολογιστεί ακριβώς. Μία όμως μείωση του ΦΠΑ θα τονώσει την οικονομία γιατί όσο πιο χαμηλά είναι ο φόρος, τόσο περισσότερο θα κινείται η αγορά καθώς θα αυξηθεί ο τζίρος, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη φορολογητέα ύλη.

Κανείς δεν ερευνά τι ακριβώς συμβαίνει στην Ισπανία και η Ισπανία συνεχίζει και από την 25/6 θα επιβάλει μηδενικό ΦΠΑ στο ελαιόλαδο, από το (μειωμένο) 5% σήμερα.

Μας κοροϊδεύει και με την φορολόγηση των υπερκερδών.
Τα υπερκέρδη στα δύο διυλιστήρια της χώρας για το 2023 ανέρχονται σε 1,3 δις ευρώ και αυτά πρέπει να φορολογηθούν και να επιστρέψουν στην κοινωνία και στην οικονομία .
Η Κυβέρνηση τα φορολογεί στο χαμηλότερο συντελεστή (33%) και όχι στο 90% σύμφωνα με την ΕΕ.

Φωτιά το ρεύμα μόνο στην χώρα μας.
Η χονδρική αγορά του ρεύματος καλπάζει καθώς η μέση τιμή του μήνα έως τώρα έχει σχεδόν φθάσει τα επίπεδα του Ιανουαρίου, που ήταν και ο πιο ακριβός μήνας του 2024.
Το εύρος της τιμής της κιλοβατώρας τον Ιούνιο κυμαίνεται μεταξύ 11,898 και 17,984 λεπτών έναντι 9,5 και 10,96 λεπτών τον Μάιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ