Βουλευτής του Μητσοτακη ζητά να «παγώσει» το επίδομα ανεργίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ που θεωρούν πως το μήνυμα των Eυρωεκλογών είναι να παύσουν ή να μην αυξάνονται οι κοινωνικές μεταβιβάσεις, όπως το επίδομα ανεργίας; Υπάρχουν και ένας από αυτούς είναι ο Στράτος Σιμόπουλος, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση με την οποία ζητά «πάγωμα» του επιδόματος ανεργίας, ώστε «να μη συνδέεται με την αύξηση του κατώτατου μισθού».

Επίσης, απαιτεί να διαγράφονται από το ψηφιακό μητρώο άνεργοι που δεν συμμορφώθηκαν στις υποχρεώσεις τους.

Η επίκαιρη ερώτηση Σιμόπουλου υποβλήθηκε στην υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως. Με αυτή προτείνει την «αποσύνδεση της αύξησης του επιδόματος ανεργίας από την αύξηση του κατώτατου μισθού» και υποστηρίζει ότι το «επίδομα ανεργίας και ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να έχουν μια σαφή διαφοροποίηση» (…) «ώστε οι άνεργοι να κινητοποιούνται να βρουν κάποια εργασία που θα ανταποκρίνεται στα προσόντα και τις επιδιώξεις τους όσο το δυνατόν ταχύτερα».

Το πρόβλημα κατά τον Σ. Σιμόπουλο δεν είναι οι χαμηλοί μισθοί (προτελευταίοι στην Ε.Ε. στον πραγματικό μισθό σύμφωνα με την Eurostat, μείωση πραγματικού μισθού 8,3% σύμφωνα με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και χαμηλότερο μέσο μισθό στην Ευρώπη). Είναι ότι είναι ψηλά το επίδομα ανεργίας και δεν υπάρχει κίνητρο για τον εργαζόμενο να εργαστεί!

«Το επίδομα ανεργίας και ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να έχουν μια σαφή διαφοροποίηση, έτσι ώστε οι άνεργοι να κινητοποιούνται να βρουν κάποια εργασία που θα ανταποκρίνεται στα προσόντα και τις επιδιώξεις τους όσο το δυνατόν ταχύτερα. Η αποσύνδεση της αύξησης του επιδόματος εργασίας από την αύξηση του κατώτατου μισθού θα συντελέσει προς αυτή την κατεύθυνση. Η συγκεκριμένη επισήμανση αφορά αποκλειστικά και μόνο το επίδομα ανεργίας και όχι τα υπόλοιπα κοινωνικά επιδόματα» αναφέρει στην επίκαιρη ερώτηση προς την υπουργό Εργασίας.

  1. Αμα εισαι μαλαkας, τουλαχιστον νασαι ΣΩΣΤΟΣ ΜAΛAΚΑΣ, οχι τπτ αλλο αλλα να μην παει τζαμπα κι ο κοπος σου – τι να λεμε τωρα, μπραβο και παντα τετοια, και , φυσικα, τα θερμα μου συχαρητηρια και σε οσους τονε ψηφισανε !!! ΓΕΡΟΥΝ ΓΕΡΑ ΒΡΕ!!!

  2. Γνωρίζω επαγγελματίες ανέργους. Ίσως να υπήρχε κίνητρο αν το επίδομα ήταν μικρότερο κι αν κόβονταν για όσους αποδεδειγμένα δεν ειχαν καμία πρόθεση να εργαστούν. Συμφωνώ με αυτό κι ας μην αρέσει σε πολλούς. Κι εμείς θα προτιμούσαμε να παρασίτουμε αλλά γίνεται;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ