Η πληθωριστική ληστεία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχόλιο του οικονομολόγου και αντιπροέδρου της Βουλής Βασίλη Βιλιάρδου, ο οποίος εκτιμά ότι «η αισχροκέρδεια των καρτέλ και η ασυδοσία των τραπεζών με την ανοχή της κυβέρνησης, είναι πια ανεξέλεγκτα», κάνοντας λόγο για «πληθωριστική ληστεία».

Αναλυτικά:

«Από τη σύγκριση του Γενικού ΔΤΚ του μηνός Ιουνίου 2024 με τον αντίστοιχο Δείκτη του Ιουνίου 2023, προέκυψε αύξηση 2,3% – έναντι αύξησης 1,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2023 με το 2022.

Τον Ιούνιο φαίνεται ότι διαμορφώνονται νέες εστίες πληθωριστικών πιέσεων, με άξονα τις υπηρεσίες – ενώ στα τρόφιμα συνεχίστηκαν οι ανατιμήσεις, με ρυθμό 2,1%.

Ταυτόχρονα όμως καταγράφονται ανατιμήσεις 4,6% σε ένδυση και υπόδηση, 3,2% στην ομάδα «Μεταφορές», 3,5% στην ομάδα «Εκπαίδευση» και 5,3% στην ομάδα «Ξενοδοχεία-Καφέ-Εστιατόρια». Αναλυτικότερα, καταγράφονται αυξήσεις 19,7% στα αεροπορικά εισιτήρια, το πακέτο διακοπών είναι 12,7% ακριβότερο, στα ξενοδοχεία οι τιμές είναι 12% υψηλότερες, στα εστιατόρια οι ανατιμήσεις φτάνουν το 5,1% και στα ασφάλιστρα υγείας 14%».

Παρά τη μείωση της ζήτησης, λόγω της κατακόρυφης φτωχοποίησης των Ελλήνων από την υπερφορολόγηση, τα ενοίκια, το ηλεκτρικό, τα τρόφιμα και τους μισθούς εξαθλίωσης, οι τιμές συνέχισαν την ανοδική τους πορεία – έχοντας φτάσει σωρευτικά από το 2021 σε απίστευτα ύψη.

Όπως φαίνεται από το γράφημα, τον Απρίλιο υπήρξε άνοδος σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, το Μάιο όχι, αλλά τον Ιούνιο επανήλθε δριμύτερη – τεκμηριώνοντας πως η αισχροκέρδεια των καρτέλ και η ασυδοσία των τραπεζών με την ανοχή της κυβέρνησης, είναι πιά ανεξέλεγκτα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ