Κώστας Βαξεβανης: Η γέφυρα του πρίγκιπος Πιτσιλή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο κ. Γιώργος (κατά περίπτωση και Τζορτζ) Πιτσιλής, διοικητής της ΑΑ∆Ε, ζει αυτή την περίοδο αυτό που ο Βίκτωρ Ουγκώ θεωρούσε το άπαν για να είναι κάποιος ευτυχισµένος: «Η µεγαλύτερη ευτυχία είναι η πεποίθηση ότι µας αγαπούν». Στην περίπτωση Πιτσιλή το σηµαντικό είναι ότι τον αγαπά πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πράγµα που τον κάνει ευτυχισµένο. Μέχρι πριν από µερικούς µήνες ο Τζορτζ Πιτσιλής ετοιµαζόταν για την έξοδο από την ΑΑ∆Ε και το έδειχνε κιόλας. Υπέγραφε διάφορες συµβάσεις που για τους δικούς του λόγους έπρεπε να υπογράψει προτού φύγει και περαίωνε εκκρεµότητες που πάλι κατά τη δική του άποψη έπρεπε να τελειώνουν. Ανάµεσα σε αυτά ήταν και οι φωτογραφικοί διαγωνισµοί, υψηλού κόστους, µε τους οποίους η ΑΑ∆Ε νοίκιαζε διάφορα κτίρια για να στεγάσει τις υπηρεσίες της.

IMG 6970
Μόνο τα πράγµατά του δεν είχε µαζέψει από την αρχή όταν ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος διέδιδε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ανανέωσης της θητείας του Πιτσιλή, ανακοίνωσε ότι συνεχίζει κανονικά το έργο του.

Ετσι λοιπόν ο κ. Πιτσιλής µπορεί πλέον να απολαµβάνει όλες τις πολυτέλειες στο ειδικά διαµορφωµένο γραφείο του, που φρόντισε να ενοικιαστεί στην Πειραιώς και να µεταβαίνει προς το διπλανό κτίριο, πρώην mall, όπου χύδην είναι τοποθετηµένοι οι υπάλληλοι της ΑΑ∆Ε, µέσω ειδικής γέφυρας. Η «γέφυρα του πρίγκιπος» όπως σκωπτικά την αποκαλούν οι υπάλληλοι, δεν είναι τυχαίος χαρακτηρισµός και µάλλον αυτοί ξέρουν καλύτερα.

Ο Πιτσιλής έχει δηµιουργήσει ένα κράτος εν κράτει. Αποφασίζει, διατάζει, τοποθετεί ο ίδιος τα στελέχη, έχει αποκλείσει τα αξιοκρατικά κριτήρια και δεν ελέγχεται από κανέναν. Τα roof gardens και οι πολυτελείς κατασκευές στα νέα γραφεία είναι απλώς η ταράτσα στο µεγαλοπρεπές οικοδόµηµα του τσαρισµού του. Το κράτος του Πιτσιλή είναι διεφθαρµένο και έχει την πλήρη ευθύνη γι’ αυτό.

Η ΑΑ∆Ε, οι εφορίες για να το πούµε απλά, στη συνείδηση του κόσµου είναι το πιο διεφθαρµένο σύστηµα. Οσο αποτελούν φορείς είσπραξης, άλλο τόσο είναι και εργαλεία εκβιασµών των πολιτών και των επιχειρήσεων. Χιλιάδες καταγγελίες υπάρχουν στην ΑΑ∆Ε για τα στελέχη της που εκβιάζουν επιχειρηµατίες, διακινούν µαύρο χρήµα και καταστρέφουν ανθρώπους. Οι καταγγελίες αυτές αντί να διοχετευτούν στην εισαγγελία για έρευνα µε όλα τα µέσα (παρακολουθήσεις τηλεφώνων, κατάσχεση ηλεκτρονικών µέσων, έρευνες σε σπίτια), περνάνε από «εσωτερικό έλεγχο» για να καταλήξουν όλοι αθώοι.

Ολες οι δηµόσιες εµφανίσεις του Πιτσιλή συνοδεύονται από κοινότοπες οµιλίες για το έργο της ΑΑ∆Ε και τα έσοδα. ∆εν υπάρχει ούτε µία αναφορά στα µέτρα που θα πάρει για να αντιµετωπίσει τη διαφθορά στο βασίλειό του.

Κάθε µέρα µεθοδεύονται εκατοντάδες έλεγχοι, οι οποίοι δεν πληρούν τα κριτήρια προτεραιοποίησης που προβλέπει ο νόµος, για να ελεγχθούν και να εκβιαστούν επιχειρηµατίες. Εχουν φτάσει σε σηµείο να χαλκεύουν ή να αποκρύπτουν στοιχεία, όπως έκαναν στον φορολογικό έλεγχο του Documento, και στη συνέχεια ακόµη και όταν κάποιος προσφύγει στη ∆ιεύθυνση Επίλυσης ∆ιαφορών, αυτή επίτηδες δεν ελέγχει την υπόθεση, αλλά αφήνει να οδηγηθεί ύστερα από χρόνια στα δικαστήρια. Οποιος τα βάλει µε τη µαφία της ΑΑ∆Ε ρίχνεται τσιµεντωµένος στο λιµάνι της οικονοµικής καταστροφής. Φυσικά ο Τζορτζ Πιτσιλής και γνωρίζει (έχουν υπάρξει δηµοσιεύµατα αλλά και δηµόσιες καταγγελίες εφοριακών) και επιτρέπει τη λειτουργία του εκβιαστικού συστήµατος. Επειδή αυτή η λειτουργία δεν αφορά το δηµόσιο συµφέρον και τα έσοδα του κράτους, προφανώς θα έχει άλλες, αδιόρατες ωφέλειες.

∆εν είναι τυχαίο ότι όλες οι υποθέσεις διαφθοράς µε στελέχη της ΑΑ∆Ε που εξιχνιάζονται είναι υποθέσεις που έχουν καταγγελθεί στην αστυνοµία και αποκαλύπτονται ύστερα από έλεγχο της ∆ιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων µε τη χρήση σύγχρονων µέσων. Οι δύο πρόσφατες υποθέσεις µε τα κυκλώµατα εφοριακών στη Χαλκίδα και την Κέρκυρα, παρότι είχαν καταγγελθεί στην ΑΑ∆Ε, κουκουλώθηκαν. Βγήκαν στην επιφάνεια όταν τα θύµατα αναγκάστηκαν να απευθυνθούν στην αστυνοµία για να σπάσουν το τείχος της συγκάλυψης.

Η αυτοκρατορία του Πιτσιλή άρχισε να δοµείται το 2017 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. ∆ύο πολύ σοβαρά στελέχη της Γενικής Γραµµατείας ∆ηµοσίων Εσόδων τότε, ο Φώτης Κουρµούσης και ο Ηλίας Ξηρουχάκης, απορρίφθηκαν σε συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίµου (συµµετείχαν οι Αλέξης Τσίπρας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Τρύφωνας Αλεξιάδης, Γιώργος Χουλιαράκης, Γιώργος Σταθάκης και Γιάννης ∆ραγασάκης) για να αναλάβει την ΑΑ∆Ε ο Γιώργος Πιτσιλής, ένας άγνωστος δικηγόρος του γραφείου Φορτσάκη – Μυλωνογιάννη – ∆ιακόπουλου. Παρότι τα βιογραφικά των δύο ανταγωνιστών του ήταν πολύ πιο δυνατά, επιλέχθηκε για τη θέση του διοικητή ο σχετιζόµενος µε τη Ν∆ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη Γιώργος Πιτσιλής. Εχει σηµασία ότι προκειµένου να απορριφθούν οι Κουρµούσης και Ξηρουχάκης κάποιοι στη σύσκεψη επικαλέστηκαν δήθεν πληροφορίες της ΕΥΠ για την… ακαταλληλότητά τους. Και οι δύο ωστόσο ανέλαβαν αργότερα στελεχικές θέσεις στο ΤΧΣ ως οι πιο κατάλληλοι. Τα περί πληροφοριών ήταν το βρόµικο κόλπο για να επιλεγεί ο άγνωστος, αλλά γνωστός σε κάποιους, Πιτσιλής.

Πριν από την επιλογή Πιτσιλή, στη γνωστή συνάντηση των «θεσµών» µε τους οικονοµικούς υπουργούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο Hilton, υπήρχαν δύο προτάσεις για την υπηρεσία που θα αναλάµβανε τα έσοδα του κράτους. Η µία ήταν να συσταθεί ανεξάρτητη γραµµατεία εσόδων στο υπουργείο Οικονοµικών και η άλλη να δηµιουργηθεί µια ανεξάρτητη αρχή. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πρότεινε και αποφασίστηκε να δηµιουργηθεί ανεξάρτητη αρχή. Πίσω από τον παραπλανητικό τίτλο της ανεξάρτητης αρχής κρυβόταν το σχέδιο για τη δηµιουργία ενός ανέλεγκτου και ανεξέλεγκτου µηχανισµού, που σήµερα λειτουργεί σαν µαφία.

Στο ξεκίνηµα της θητείας του ο Γ. Πιτσιλής επιχείρησε να σταµατήσει τους ελέγχους για Siemens, λίστα Λαγκάρντ και λίστα Μπόργιανς (οι δύο λίστες είχαν δοθεί επισήµως από Γαλλία και Γερµανία για να εντοπιστούν οι Ελληνες φοροφυγάδες), χαρακτηρίζοντας τους συγκεκριµένους ελέγχους χαµηλής αποδοτικότητας. Στη συνέχεια, έπειτα από µεθοδεύσεις, σταµάτησε τους ελέγχους, αφού έκανε ερµηνεία απόφασης του ΣτΕ για να φανεί ότι δεν υπήρχε δικαίωµα ελέγχου επειδή είχε παρέλθει η πενταετία.

Από την εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ακόµη έπρεπε µε βάση τις απαιτήσεις των «τροϊκανών» να παρθούν µέτρα για την αντιµετώπιση του λαθρεµπορίου καυσίµων. Η Ευρώπη απαιτούσε ένα τριπλό σύστηµα µέτρων µε έλεγχο εισροών – εκροών στα διυλιστήρια, τοποθέτηση συστήµατος GPS στα βυτιοφόρα και µοριακή ιχνηθέτηση. Το τρίτο µέτρο µπορούσε να αποδείξει ανά πάσα στιγµή από πού προερχόταν το λαθραίο πετρέλαιο µε µοριακή ανάλυση. Ως σήµερα η ΑΑ∆Ε του Πιτσιλή εµφανίζει ως πάταξη του λαθρεµπορίου τον έλεγχο των πρατηρίων βενζίνης.

Εδώ και µέρες συνδικαλιστικές ενώσεις εφοριακών καταγγέλλουν ανοιχτά την απόλυτη εξουσία Πιτσιλή όπως εκφράζεται σε όλη τη λειτουργία της ΑΑ∆Ε. Για όποιον έχει πιθανώς αµφιβολίες υπάρχει ένα περιστατικό άκρως εξευτελιστικό για την κυβέρνηση. Στις 16 Σεπτεµβρίου 2024 ο διοικητής της ΑΑ∆Ε έθεσε προς διαβούλευση το Σχέδιο ∆ιακήρυξης ∆ιαγωνισµού για την ανάθεση τµήµατος του φορολογικού έργου σε ιδιώτες. Ενα µήνα µετά, στις 15 Οκτωβρίου, ο υπουργός Οικονοµικών Κωστής Χατζηδάκης έκανε τη σχετική ανακοίνωση του µέτρου. Για να µην υπάρχει καµία αµφιβολία για το ποιος κάνει κουµάντο και πόσες πιτσιλιές έχουν οι κυβερνήσεις επί Πιτσιλή. Προτού χτίσει τη «γέφυρα του πρίγκιπος» που τον οδηγεί στα ιδιαίτερα δώµατά του στην ΑΑ∆Ε, ο Πιτσιλής είχε ρίξει γέφυρες παντού.

  1. Το έτος 2017 λοιπόν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η αυτοκρατορία του Πιτσιλή άρχισε να δομείται, που σημαίνει ότι η ακολουθούσαν εντολές και υποδείξεις, η από άσκηση ισχυρής πίεσης δεν είχαν δεύτερη επιλογή, η ο εμπαιγμός προς τον λαό καλά κρατεί.
    Μια περισσότερη προσεκτική ματιά και στο σήμερα προβλέπουν να έχουν τοποθετήσει σε θέσεις κλειδιά δικά τους πρόσωπα. Όπου αποτυγχάνουν χρησιμοποιούν τρόπους παραπλανητικούς, αναβολές, επανατοποθετήσεις κ.ο.κ.
    Με άλλα λόγια στη χώρα μας παίζεται διαρκώς ένα παιχνίδι εξουσίας εις βάρος του πολίτη με διάφορα τεχνάσματα.
    Αυτό επομένως που πιθανόν προσφέρει κάποιες έστω ελάχιστες μεταβολές εξαρτάται από την εξωτερική πίεση όπως διαμορφώνεται αλλά δεν έχει δώσει για την ώρα σημεία ορατά και έντονα.
    Ασφαλώς και μια δεύτερη ματιά πολύ πιθανόν τα απωθημένα της υπεροχής, της εξάρτησης, του εκβιασμού αφού τα όρια έχουν περάσει σε στάδιο εκτός ελέγχου,
    υπάρχει δυνατότητα να επιστρέψουν ενάντια σε όλες αυτές τις τακτικές και σε όλους όσους τις εμπνεύστηκαν, τις επέβαλλαν, τις έκαναν χρήση για πολλά χρόνια
    με το αζημίωτο προς ίδιον όφελος.
    Ως χώρα ανήκω μεν στη Δύση, αλλά ως οικονομία που θα κτυπήσουμε πόρτα με
    τα δεδομένα όπως προκύπτουν, αλλά που ουδόλως αναφορά για την ώρα μήπως και ο πολίτης τολμήσει και σηκώσει ανάστημα.
    Και στη περίπτωση που ο ψεύτης βοσκός αποδειχθεί ως πραγματικό γεγονός, ο λύκος και εάν επιτεθεί από ρημαγμένη χώρα σε πλήρη άφθονα, από γεμάτα ταμεία τι, πως, από που?
    Ωραίες οι γέφυρες προσφέρουν θέαμα, διευκολύνουν στην πρόσβαση, κερδίζουν στο χάσιμο χρόνου. Αλλά από άποψη συντήρησης και διάρκεια ύπαρξης τι καιρούς αρμενίζουμε, ως προς τις λύσεις που απαιτούνται και σε καμία περίπτωση δεν παρακάμπτονται?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ναπολέων Βοναπάρτης – Ο Μέγας: Ο άνθρωπος που διπλασίασε το μέγεθος των Ηνωμένων Πολιτειών εν μια νυκτί

Πριν από 205 χρόνια, ο Ναπολέων Βοναπάρτης πέθανε σε ένα μικροσκοπικό βρετανικό νησί-φυλακή στη μέση του Νότιου Ατλαντικού Ήταν 51 ετών. Είχε κυβερνήσει τα...

Μύθος Ορφέα και Ευρυδίκης – Ο έρωτας, η απώλεια και ο Άδης (Δεύτερο Μέρος)

9. Μια εναλλακτική (αισιόδοξη) εκδοχή Είναι ενδιαφέρον ότι δεν τελειώνουν όλες οι πηγές με την τραγική αποτυχία. Ο ποιητής Ερμησιάναξ (στον κατάλογο των ερωτικών του...

Βασίλης Διαμαντόπουλος: Έντονη προσωπικότητα, ανυποχώρητος, αντισυμβατικός, ιδεολόγος και δάσκαλος μέχρι το τέλος

5 Μαίου 1999, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος Έντονη προσωπικότητα, ανυποχώρητος, αντισυμβατικός, ιδεολόγος και δάσκαλος μέχρι το τέλος, ο...

Κόλαφος ο Νίκος Μωραϊτης για τον “μητσοτακο-σημιτόκοσμο” που έφτιαξαν για μας τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) που χρεοκόπησαν τη χώρα

Στο συνέδριό του το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να μη συγκυβερνήσει με τη ΝΔ, αλλά στη ΓΣΕΕ «συγκυβερνά» πάλι μαζί της με Πρόεδρο τον αιώνιο βολικό...

Εφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο αγαπημένους ιερείς μας, ο παπά-Τσάκαλος

Πέθανε ο ιερέας Σπύρος Τσιάκαλος, γνωστός ως παπα-Τσάκαλος, όπως έκανε γνωστό μέσω ανάρτησης ένας εκ των τριών γιων του, ο Κωνσταντίνος Τσιάκαλος. Σύμφωνα με την...

Οργισμένη ανανκονωση του Κώστα Μπακογιάννη για τα ηλεκτρικά πατίνια

Οργισμένη ανακοινωση για τα ηλεκτρικά πατίνια εξέδωσε ο Κώστας Μπακογιάννης Μάλλον ξέχασε πως το 2019 τα διαφήμιζε ο ίδιος….Η κατάσταση με τα ηλεκτρικά πατίνια στην...

47χρονος πέθανε μέσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ ενώ ταξίδευε

Τραγική κατάληξη είχε το ταξίδι ενός 47χρονου άνδρα, ο οποίος έχασε τη ζωή του μέσα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ χωρίς να γίνει άμεσα αντιληπτό...

Θαργήλια: Η Άγνωστη Γιορτή Εξαγνισμού της Αρχαίας Αθήνας

Τα Θαργήλια ήταν μια από τις σημαντικότερες και πιο αρχαίες αγροτικές και καθαρτήριες εορτές της αρχαίας Αθήνας, αλλά και ολόκληρου του ιωνικού κόσμου Τελούνταν κατά...

Τι Έτρωγαν Πραγματικά οι Αρχαίοι Έλληνες; Η Αλήθεια για τα Λαχανικά (Πρώτο Μέρος)

Η κατανόηση της διατροφής, της γεωργίας και της ιατρικής βοτανικής στην αρχαία Ελλάδα απαιτεί μια πολυεπίπεδη και εξαντλητική προσέγγιση η οποία συνδυάζει οργανικά την αρχαιοβοτανική...

Βίκτωρας Γιαννικόπουλος: Το παιδί θαύμα που στα 15 του μόλις χρόνια συνεργάζεται με την NASA

Ο 15χρονος Βίκτορας είναι μαθητής εχει διακριθεί από πολύ μικρή ηλικία σε διαγωνισμούς φυσικής, αστροφυσικής και κβαντικής φυσικής Το κύριο project του αφορά μια προτεινόμενη...

Αγία Ειρήνη και Άγιος Εφραίμ – Γιορτάζουν σήμερα

Η σημερινή ημέρα 5/5 αποτελεί μεγάλη γιορτή για την εκκλησία μας που τιμά την μνήμη της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος, του Αγίου Εφραίμ του...

Σάλος με την διαπίστωση του Γιώργου Κύρτσου: Σιγά τη.. δημοσκοπική «πτώση» της ΝΔ, ανησυχώ μη πέσει και χτυπήσει

Σιγά τη..δημοσκοπική «πτώση» της ΝΔ, ανησυχώ μη πέσει και χτυπήσει. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll η ΝΔ «έπεσε» στο..31,2%. Ούτε με κυάλια βλέπει η ΝΔ τέτοιο...

Ανέβηκαν Ποτέ οι Αρχαίοι Έλληνες στον Όλυμπο;

Όλοι γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, οι 12 θεοί κατοικούσαν στον Όλυμπο Όμως, ο Όλυμπος δεν ήταν μόνο ένα συγκεκριμένο βουνό στη Θεσσαλία....

Τίναξε τα μυαλά του στον αέρα μέσα στο αστυνομικό τμήμα

Ενας αστυνομικός βρέθηκε νεκρός μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα στο οποίο υπηρετούσε στην Καβάλα Σύμφωνα με πληροφορίες από το proininews.gr, ο ένστολος φέρεται να έθεσε τέλος...

Ρέα: Η Μεγάλη Μητέρα των Θεών και η Θεά της Ροής

Η Ρέα υπήρξε μία από τις σπουδαιότερες Τιτανίδες της ελληνικής μυθολογίας και θεωρείται η Μεγάλη Μητέρα των Θεών Ως σύζυγος του Κρόνου και μητέρα των...

Μύθος Ορφέα και Ευρυδίκης – Ο έρωτας, η απώλεια και ο Άδης (Πρώτο Μέρος)

Η ιστορία του Ορφέα και της Ευρυδίκης αποτελεί το πιο εμβληματικό αρχέτυπο για τη δύναμη της τέχνης απέναντι στον θάνατο αλλά και για την ανθρώπινη...

Η Καθημερινή Ζωή στην Αρχαία Ελλάδα (Δεύτερο Μέρος)

Υπόδηση, Καλλυντικά και Σωματική Υγιεινή Στο σπίτι, οι περισσότεροι κυκλοφορούσαν ξυπόλυτοι, αλλά στις εξόδους φορούσαν δερμάτινα σανδάλια, μαλακά παπούτσια ή μπότες. Οι γυναίκες ενίσχυαν την...

Η ανατρεπτική συμμετοχή της Κροατίας στη Eurovision με θέμα τις γυναίκες που απήχθησαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία

Φέρνει όντως τέτοιο έπος η Κροατία στην Eurovision;; Μέσα σε μία εβδομάδα ξεκινά η Eurovision. Η Τουρκία, μη συμμετέχουσα, επικρίνει τη μουσική διοργάνωση λόγω της...

Χαμός με την ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη για τον Αλέξη Τσιπρα και την συμφωνία των Πρεσπών

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν δέχθηκε να μιλήσει στο ντοκιμαντέρ της Βαρβιτσιώτη γιατί την κατηγορεί ότι με το βιβλίο της οδήγησε στη δολοφονία χαρακτήρα του...

Έσβησε στα 82 της χρόνια η εικαστικός Λιζη Καλλιγά – Η καλλιτέχνης που δάμασε το φως των Σπετσών

Με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετούμε τη μητέρα μας Λίζη Καλλιγά που έφυγε σήμερα σε ηλικία 82 ετών Καλλιτέχνης με ιδιαίτερο ειδικό βάρος, άφησε το αποτύπωμά της...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ