ΣΑΒΒΑΤΟ, 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2026
ΑΠΟΨΕΙΣ

Στα χέρια της πολεμικής μας αεροπορίας το 30ό F-16 Viper

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

«Το 30ο F-16 “Viper” παραδόθηκε στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία! Η αναβάθμιση αυτή ενισχύει την αμυντική ισχύ της Ελλάδας και την ικανότητά της να συνεργάζεται απρόσκοπτα με τις συμμαχικές δυνάμεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Lockheed Martin Europe, συνοδεύοντας τη σχετική ανάρτηση και με μια φωτογραφία του αναβαθμισμένου μαχητικού αεροσκάφους.

Λίγες ώρες πριν, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, είχε δεχθεί στο γραφείο του κλιμάκιο στελεχών της εταιρείας Lockheed Martin Aeronautics με επικεφαλής τον Steve Sheehy (Vice President Global Pursuits).

Σκοπός της συνάντησης, όπως ενημέρωσε σχετικά το ΓΕΑ, ήταν η συζήτηση «επί τρεχόντων θεμάτων που αφορούν στην εξέλιξη του προγράμματος αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 Viper και στο πρόγραμμα προμήθειας αεροσκαφών F-35 για την Πολεμική Αεροπορία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *