ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
14/02/2025
Προς την Εξοχότατη Πρόεδρο του Μεξικού.
Εξοχότατη Κυρία Πρόεδρε,
Με την ορθότητα και την καθαρότητα του λόγου Σας, στην επιστολή Σας, προς τον Κύριον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, μέσα σε μία ημέρα, γίνατε η Αγαπημένη μας Ηγέτης, όλων των Λαών του Κόσμου, από την μία άκρη, έως στην άλλη άκρη της Γης.
Νοιώσαμε ότι, δεν χάθηκε η Ελπίδα μας, για έναν Όμορφο και Ειρηνικό Κόσμο, όπου δεν θα υπάρχουν σύνορα και φράχτες, αλλά μονάχα ανοιχτές αγκαλιές, και οι άνθρωποι, θα ερωτεύονται, ανεξάρτητα από το χρώμα τους, την καταγωγή τους και τα πιστεύω τους, ίσοι προς ίσους.
Σήμερα, είναι η εορτή του Αγίου Βαλεντίνου, καθιερωμένη, ως εορτή των Ερωτευμένων.
Έρωτας, το Θείο δώρο, σε όλη την Πλάση, του Πανάγαθου Δημιουργού, ο Θεός, για όσους έχουμε Πίστη στο Θεό ή η Φύση, για όσους πιστεύουν στην αέναη εξέλιξη της ζωής.
Επιτρέψτε μου, να Σας πω, ότι, είμαστε ερωτευμένοι μαζί Σας, γιατί οι Λαοί ερωτεύονται τους Εμβληματικούς Ηγέτες τους και μπορούν να δώσουν, και τη ζωή τους ακόμα, για αυτούς, όπως ο Ερωτευμένος, μπορεί να δώσει και τη ζωή του, για τον Έρωτά του.
Εύχομαι, ο Θεός, να Σας δίνει δύναμη, στον αγώνα Σας, για το καλό του Όμορφου Μεξικάνικου Λαού αλλά και για το δικό μας καλό, το έχουμε μεγάλη ανάγκη, για την Ελπίδα μας, για το Όνειρό μας.
Επιτρέψτε μου, να Σας αφιερώσω, το ποίημά μου, με τίτλο, «Αγαπημένη μου», το οποίο και Σας παραθέτω.
Σας Αγαπάμε,
Ιωάννης Αριστοτέλης Γκούμας
Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ
ΜΒΑ Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ποιητής
«Αγαπημένη μου»
Είναι καιρός τώρα
Που διαλέγω τους κόκκους της άμμου
Διαλέγω το σχήμα τους, το χρώμα τους
Τη λάμψη τους στο φως του ήλιου
Τους βάζω σε μιά σειρά
Είναι τα μάτια σου
Μαζεύω τους πιο καυτούς στ’ ακρογιάλι
Τους σφίγγω γερά στη χούφτα μου
Νοιώθω τη φλόγα τους
Τους βάζω σε δυό σειρές
Είναι τα χείλη σου
Βρίσκω καινούργιους
Ακούω τον ήχο τους
Τους βάζω πάνω και κάτω απ’ τη σειρά
Είναι οι κτύποι της καρδιάς σου
Διαλέγω τους πιο σμιλεμένους
Από τ’ αφρισμένα κύματα
Τους βάζω σε μιά όρθια σειρά
Είναι το κορμί σου
Τραβάω δυό άπειρες παράλληλες γραμμές
Τη μιά για τον πόθο
Την άλλη για το πάθος
Οι δυό μαζί για τον έρωτά μας
Σου εσωκλείω δυό λεμονανθούς
Και λίγες σταγόνες της πρωινής δροσιάς
Για τα μαλλιά σου
Σ’ αγαπώ
Ιωάννης Αριστοτέλης Γκούμας
23-09-2022
Ti malakies ine autes