Μοναστηριακή νηστίσιμη μπουγάτσα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η νηστίσιμη μπουγάτσα, είναι μια από τις πολλές γλυκές ξεχωριστές συνταγές που συναντά κανείς στη μοναστηριακή κουζίνα.Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη νηστίσιμη μπουγάτσα είναι:

4 φλιτζάνια γάλα (σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού),
8 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό,
5-6 κουταλιές ζάχαρη,
3 κουταλιές βιτάμ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
1 βανίλια,
2 φύλλα σφολιάτα,
Ζάχαρη, άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Επί το έργον:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το βιτάμ και τα ανακατεύουμε καλά πάνω στην φωτιά ώσπου να δέσει η κρέμα. Στο τέλος ρίχνουμε το μπέϊκιν και την βανίλια. Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας. Αραδιάζουμε την κρέμα και από πάνω στρώνουμε το άλλο φύλλο. Αλείφουμε με λίγο βιτάμ λιωμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε την μπουγάτσα με ζάχαρη και άχνη.

Η συνταγή είναι από το βιβλίο: ΩΣ ΓΛΥΚΕΑ ΤΩ ΛΑΡΥΓΓΙ ΜΟΥ Μοναστηριακή ζαχαροπλαστική (και όχι μόνον !)

Πηγή: monastiriaka

  1. Αν είναι έλληνες καλόγεροι, και θέλουνε γλυκό τη Σαρακοστή, ας μάθουν να την φκιάνουν με νερό και λάδι, όπως την έκανε η μάνα κι η γιαγιά τους -κι όπως τη φκιάνουν τα μπουγατσάδικα στην Μακεδονία ακόμα -και είναι πεντανόστιμη!
    Αυτά τα ψευτοβούτυρα και τα δήθεν ‘γάλατα’ του ‘σουπερμάρκετ’ κάνουνε καλό μόνο σε κείνους που τα κατασκευάζουνε και τα πουλάνε.
    υ/γ: Ποιοί τα βγάνουνε αυτά τα βιβλία με ‘βιβλικά’ παραθέματα; Άκου “ως γλυκέα τωι λάρυγγί (τους)”. Θού, Κύριε, φυλακήν τωι στόματί μου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ