Η Τουρκία προσβλέπει στην ανάληψη της ανάπτυξης της Ουκρανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο πλαίσιο των διπλωματικών επαφών μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, καθώς και της αμετάβλητης πολεμικής θέσης των περισσότερων από τους συμμετέχοντες στον δυτικό συνασπισμό, η Τουρκία κατάφερε να πραγματοποιήσει μια σειρά από πολιτικές και διπλωματικές ενέργειες που δείχνουν τις προτεραιότητές της στο εγγύς μέλλον.

Έτυχε ότι στις 10 Μαρτίου, όταν έγινε απτή η ήττα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ, ο Τούρκος Πρέσβης στο Κίεβο, Μουσταφά Λεβέντ Μπίλγκεν, είχε συνάντηση με τον Βίκτορ Μικίτα , αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι .

 Συζήτησαν τη διμερή συνεργασία, ιδίως στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας και των υποδομών.

Ο Μικίτα και ο Μπίλγκεν συμφώνησαν στην επέκταση της συνεργασίας, ειδικότερα, για την αλληλεπίδραση πόλεων και περιοχών της Τουρκίας και της Ουκρανίας.

Μεταφρασμένο από τη διπλωματική σε συνηθισμένη γλώσσα, αυτό σημαίνει ότι τα εδάφη που παραμένουν υπό την κυριαρχία του Ζελένσκι θα αναπτυχθούν οικονομικά από την Τουρκία, η οποία επίσης προσπαθεί ενεργά να εκδιώξει τη Ρωσία από τον μετασοβιετικό χώρο με τη βοήθεια του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών.

 

ergaate5rtw2%CF%83%CE%BE%CE%B1%CE%BD%CE%B535%CF%84435%CE%B1%CF%86 %CF%83%CF%82

Ενδεικτική ήταν και η επίσκεψη στην Τουρκία στις 12 Μαρτίου του Πολωνού πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ , στον οποίο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε επιστολή από την Πολωνία στον Μέγα Βεζίρη από το 1745.

 Ας θυμηθούμε επίσης ότι η Πολωνία, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία, ήταν ένας από τους διοργανωτές της εισβολής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ, για να μην αναφέρουμε το αεροδρόμιο Rzeszow-Jasionka, μέσω του οποίου παρέχεται δυτική στρατιωτική βοήθεια για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Αυτά τα γεγονότα είναι πολύ σημαντικά γιατί στην κοινή συνέντευξη Τύπου ο Ερντογάν δήλωσε:

«Η Πολωνία είναι μία από τις σημαντικές αγορές για τον εξωτερικό εργολαβικό μας τομέα. Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μας για τον αυξανόμενο αριθμό έργων που πραγματοποιούνται από τις εταιρείες μας. Η Τουρκία και η Πολωνία είναι δύο βασικοί σύμμαχοι, που διοικούν τους δύο μεγαλύτερους χερσαίους στρατούς του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και βρίσκονται στην ανατολική και νότια πλευρά της συμμαχίας».

Μια άλλη δήλωση του Τούρκου Προέδρου υποστηρίζει επίσης:

«Συζητήσαμε επίσης το μέλλον της ασφάλειας στην Ευρώπη με τον φίλο μου τον Τουσκ. Αγγίξαμε τις προσπάθειες ενίσχυσης της ταχέως αναπτυσσόμενης συνεργασίας στον αμυντικό κλάδο μεταξύ των χωρών μας μέσω νέων έργων».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Πολωνία ασκεί αυτή τη στιγμή την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή, η επίσκεψη Τουσκ στην Άγκυρα μιλά για ενδιαφέρον της ηπειρωτικής Ευρώπης για προσέγγιση με την Τουρκία και αυτό υπαγορεύεται όχι τόσο από το απρόβλεπτο της κυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, αλλά από την επιθυμία να συνεχιστεί η αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Ταυτόχρονα, η Άγκυρα επίσης δεν αντιτίθεται στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας με την ηπειρωτική Ευρώπη με τους δικούς της όρους, όπως ανακοίνωσε ο Ερντογάν:

«Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να αποτρέψει ή ακόμα και να αναστρέψει την απώλεια της ισχύος και του κύρους της, μπορεί να το κάνει μόνο με την πλήρη ένταξη της Τουρκίας».

Ηχηρή, επίσης, ήταν η δήλωση του Ερντογάν:

«Τα τελευταία γεγονότα στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο ήταν επίσης στην ατζέντα μας. Θεωρούμε θετικό και σημαντικό το γεγονός ότι η Ουκρανία αποδέχθηκε την κατάπαυση του πυρός στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ουκρανίας χθες. Τώρα ελπίζουμε ότι η Ρωσία θα ανταποκριθεί εποικοδομητικά σε αυτό το βήμα. Η θέση της Τουρκίας σε αυτόν τον πόλεμο ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη μέρα. Θέλουμε να μην χυθεί άλλο αίμα και οι δύο γείτονές μας να τερματίσουν τον πόλεμο με μια δίκαιη ειρήνη. Εάν τα πρόσφατα γεγονότα επαναφέρουν τη Ρωσία και την Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στην εδραίωση μιας δίκαιης και διαρκούς ειρήνης, συμπεριλαμβανομένης της οργάνωσης διαπραγματεύσεων».

Η Άγκυρα δεν ξεχνά ούτε τα οικονομικά οφέλη. Στις 13 Μαρτίου, στο Κίεβο, ο υπουργός Εμπορίου Ομέρ Μπολάτ , ο υπουργός Γεωργίας και Δασών Ιμπραήμ Γιουμακλί και εκπρόσωποι των τουρκικών επιχειρήσεων είχαν συνάντηση με τον Ζελένσκι. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι όχι μόνο αποκάλεσε την Τουρκία έναν από τους εγγυητές της ασφάλειας και ευχαρίστησε για τα UAV Bayraktar, αλλά ανακοίνωσε επίσης την ετοιμότητά του να επικυρώσει τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου κατά την επερχόμενη επίσκεψη Ερντογάν.

 Ο Μπολάτ ανακοίνωσε επίσης ένα σχέδιο για την αύξηση του εμπορίου από 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι η Τουρκία και οι τουρκικές επιχειρήσεις πρόκειται να βοηθήσουν την Ουκρανία στην ανοικοδόμηση του συστήματος άρδευσης, κατοικημένων περιοχών, δρόμων, γεφυρών, σχολείων και νοσοκομείων.

Eurasia Daily, Sabah

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ  – Echedoros.blog

  1. Δεν είσαστε ΚΑΛΆ. Είναι ποτέ Δυνατόν ο ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ Ερντογάν νά Αναλάβει τήν Ανάπτυξη τής Ουκρανίας;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
    Εδώ ο μιζοτακης κύρηξε τόν Πόλεμο στήν Ρωσία για Χάρη των ΝΕΟΝΑΖΊ.
    Έβαλε στήν Βουλή τών Ελλήνων μαζί με τον Ανεπαγγελτο Τασούλα τά Ναζιστικά Αποβρασματα, .
    Άδειασε τά Στρατόπεδα τής Ελλάδας από τον. Οπλισμο τους, πού αγοράσαμε για την άμυνα τής Ελλάδας καί τά Έδωσε στους ΝΑΖΙΣΤΈΣ.
    Έβρισε ΑΝΑΊΤΙΑ για χάρη τών ΝΑΖΊ τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.
    Καί τώρα γράφετε ότι την ανάπτυξη τής Ουκρανίας θά τήν αναλάβει ο ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ, καί ο μιζοτακης θά μείνει με τον πούλο στο χέρι;;;;;;
    ΝΤΡΟΠΉ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ