ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρώμε από τα έτοιμα ..και με τη βούλα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πρόσθεσε το olympia.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

555975 248951551Χάθηκαν 5,4 δισ. σε ένα τρίμηνο από τα νοικοκυριά

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012, το διαθέσιμο εισόδημα του τομέα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά (ΜΚΙΕΝ) μειώθηκε κατά 13,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 39,5 δισ. ευρώ σε 34,1 δισ. ευρώ (διαφορά ύψους 5,4 δισ.), σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση κατά 15,1% των αποδοχών των εργαζομένων, στην μείωση κατά 9,5% των κοινωνικών παροχών που εισπράττουν τα νοικοκυριά και στην αύξηση κατά 37,3% των φόρων στο εισόδημα και την περιουσία που πληρώνουν τα νοικοκυριά.

Η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά, μειώθηκε κατά 7,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, από 40,0 δισ. ευρώ σε 37,1 δισ. ευρώ.

ΠρωτοσελιδαΕιδήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *