Έκτακτη Γενική Συνέλευση ζήτησε το 5% των μετόχων του ΤΤ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

tt1Την σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα την ανακεφαλαιοποίηση του Τ.Τ. ζήτησε έγκυρα και έγκαιρα σήμερα το 5% των μετόχων, η καταστατική μειοψηφία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Φίλων και Μετόχων του Τ.Τ., η διοίκηση του Τ.Τ. είναι υποχρεωμένη πλέον από το Νόμο να συγκαλέσει τη γενική συνέλευση των μετόχων. Νωρίτερα, η Κομισιόν φέρεται να έδωσε το πράσινο φως για το σπάσιμο της τράπεζας σε “καλή” και “κακή” σήμερα το βράδυ, με τη χρηματοδότηση του ΤΤ από το ΤΧΣ με το ποσό των 4,6 δις ευρώ.

“Ο βασικός μέτοχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου -δηλαδή το ελληνικό δημόσιο με 34% των μετοχών- δεν έχει πάρει θέση για την ανακεφαλαιοποίηση ή όχι του Τ.Τ. Οι μέτοχοι-φυσικά πρόσωπα (46% των μετοχών), βλέποντας αυτή την αδράνεια αμφισβητούν την απαξίωση του Τ.Τ. που μεθοδεύουν οι εποπτικές αρχές και ζητούν κοινοποίηση της υποτιθέμενης τεκμηρίωσης μη βιωσιμότητας προκειμένου να απαντήσουν”, αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει “η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας οφείλουν πλέον να αναστείλουν κάθε ενέργεια τους μέχρι να αποφασίσουν οι μέτοχοι για την ανακεφαλαιοποίηση ή όχι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ