Σχέδιο εθελουσίας του ΤΧΣ για 700 εργαζομένους στο Τ.Τ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

tt1Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που θα αφορά περίπου 700 εργαζομένους από το σύνολο των περίπου 3.000 που απασχολεί σήμερα, θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, η διοίκηση του ΤΧΣ εκτίμησε πως η κερδοφορία του νέου Τ.Τ. θα έχει αποκατασταθεί σε χρονικό ορίζοντα ενός έτους.

Όσον αφορά στην εθελούσια έξοδο, ο αντιπρόεδρος του ΤΧΣ Χαράλαμπος Κύρκος είπε ότι θα κρατήσει μια με δύο εβδομάδες και στην περίπτωση που δεν υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα η διοίκηση του Τ.Τ. θα επανεξετάσει τα μέσα που έχει στη διάθεσή της.

Ο κ. Κύρκος ανακοίνωσε επίσης ότι το νέο Τ.Τ. θα προχωρήσει σε επανατιμολόγηση δανείων συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ, κυρίως στεγαστικών, αλλά και προθεσμιακών καταθέσεων, με στόχο την εκλογίκευση των επιτοκίων στα σημερινά επίπεδα της αγοράς.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, γενικότερα οι τράπεζες στην Ελλάδα προχώρησαν το τελευταίο διάστημα, λόγω και των μεγάλων εκροών καταθέσεων, σε υπέρμετρα υψηλά επιτόκια καταθέσεων σε σχέση με τα αντίστοιχα της Ευρωζώνης, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεση ανάγκη εκλογίκευσης.

Όπως ανέφερε η διοίκηση του ΤΧΣ, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα, υπάρχει υπόδειξη της τρόικας το Τ.Τ. να τεθεί προς πώληση εντός των επόμενων έξι μηνών. Πάντως, τόσο ο κ. Κύρκος όσο και ο πρόεδρος του ΤΧΣ Παναγιώτης Θωμόπουλος επεσήμαναν ότι το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν θα πρέπει να θεωρείται αυστηρά δεδομένο, καθώς δεν προεξοφλείται ότι μέχρι τότε θα βρεθεί επενδυτής με διαθέσιμα κεφάλαια να εξαγοράσει το Τ.Τ.

Ερωτηθείς εάν οι συνολικές ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών μπορεί να καλυφθούν από τα κεφάλαια που έχουν ήδη προβλεφθεί, ο κ. Θωμόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα 50 δισ. ευρώ επαρκούν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του ΤΧΣ επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, ότι από τις αποφάσεις που ελήφθησαν και υλοποιήθηκαν (ATEbank, T Bank, T.T. και ορισμένες συνεταιριστικές) διασώθηκαν 29,5 δισ. ευρώ καταθέσεων και 10.000 θέσεις εργασίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ