ΣΟΚ. Η εφορία θα μπουκάρει απροειδοποίητα στα σπίτια και θα κατάσχει ό,τι βρίσκει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ÏÔÁÍ ÏÉ ÓÊÉÅÓ...ÂÁÄÉÆÏÕÍ.Στη χώρα της ατιμωρησίας πολιτικών και κρατικών παραγόντων, όπου ο λαός έχει βυθιστεί στον καναπέ του και περιμένει τη σωτηρία του από τους πολιτικούς, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί και αυτή η διολίσθηση.
Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, έπειτα από ερώτημα του κ. Χαρδούβελη, αποφάνθηκε ότι μπορεί η Εφορία να μπουκάρει στα σπίτια, να παραβιάζει το οικιακό άσυλο, χωρίς καν την παρουσία εισαγγελέα και χωρίς προειδοποίηση, προκειμένου να κάνει ξαφνική έρευνα και να κατάσχει χρήματα, κοσμήματα και διάφορα άλλα περιουσιακά αντικείμενα, σε περίπτωση που υπάρχει έστω υπόνοια για φοροδιαφυγή..
Εννοείται πως αυτή η απόφαση είναι αντισυνταγματική και ταυτόχρονα παραβιάζει τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για το οικιακό άσυλο και την κατ’ οίκον έρευνα. Ποιος όμως θα είναι ο υπεύθυνος για αυτή την αντισυνταγματική και παράνομη εξέλιξη;
1) Οι εφοριακοί που θα μπουκάρουν στα σπίτια; Όχι, αυτοί θα ισχυριστούν ότι εκτελούν εντολή του Υπουργού.
2) Ο υπουργός Οικονομικών; Όχι, αυτός θα ισχυριστεί ότι έχει γνωμάτευση του ΝΣΚ.
3) Το ΝΣΚ; Όχι, αυτό θα ισχυριστεί ότι η νομική γνώμη του είναι ελεύθερη και δεν υπόκειται σε πειθαρχικό ή ποινικό έλεγχο.
Ποιος τελικά είναι υπεύθυνος στην Ελλάδα της “δημοκρατίας”; ΚΑΝΕΙΣ!!!!!
Βλέπουμε λοιπόν, πως κανένας, πολιτικός ή κρατικός παράγοντας, δεν είναι υπεύθυνος στην σημερινή Ελλάδα, για την παραβίαση του Συντάγματος, ούτε υπάρχει Συνταγματικό Δικαστήριο για να κρίνει αυτή την αντισυνταγματική ενέργεια. Στη σύγχρονη Ελλάδα της μεταπολιτευτικής “δημοκρατίας”, μόνοι υπεύθυνοι είναι οι πολίτες και όχι αυτοί που αποφασίζουν για τους πολίτες.
Αντίθετα στην Αρχαία Αθήνα, εκείνος που εισηγούταν τη λήψη μιας απόφασης ήταν προσωπικά υπεύθυνος, τόσο για το εάν η πρότασή του παραβίαζε κάποιο νόμο, όσο και για το κακό αποτέλεσμα της απόφασης.
Πέτρος Χασάπης
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ