Με το συρφετό, που μας κυβερνά, δεν θα δούμε χαΐρι…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Μαγια
Όχι, όχι δεν είναι σκιτζήδες. Ούτε φυσικά ανόητοι και ανεπαρκείς. Πολιτικοί απατεώνες είναι. Καθ΄ έξιν υποτελείς. Άριστοι γνώστες των τυχοδιωκτικών κανόνων του πολιτικού παιγνίου. Εκπαιδευμένα και επαρκώς αξιολογημένα γιουσουφάκια των διεθνών και εγχώριων πασάδων, που πλιατσικολογούν πάνω στα αποκαίδια των Μνημονίων, προς δόξαν
της μακαριότητας του Έλληνα ραγιά,
Τελευταία «επιτεύγματά» τους ο διαβόητος ΕΝΦΙΑ, η πρώτη οργανωμένη και δολίως μεθοδευμένη επιχείρηση αρπαγής-δήμευσης της ακίνητης περιουσίας των Ελήνων. Και η δουλοπρεπής στάση τους, η άκριτη υπογραφή τους, χωρίς καμία ένσταση, στις κυρώσεις που επέβαλε η Ε.Ε. στη Ρωσία και απειλεί με πνιγμό και ασφυξία την ελληνική οικονομία. Η νέα μεγάλη κρίση αποκαλύπτει πόσο ασθενική κι ανοχύρωτη παραμένει έπειτα από 5 χρόνια σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής η χώρα, η οποία στο βαθμό που τεθούν σε εφαρμογή τα ρωσικά αντίμετρα και οξυνθεί περαιτέρω η αντιπαράθεση Ρωσίας – Δύσης δεν αποκλείεται να βρεθεί ενώπιον ενός ακόμα Μνημονίου. Βυθιζόμαστε έτσι και πάλι στην παγίδα του χρέους και των πολιτικών λιτότητας.
Οι νοσηροί εγκέφαλοι που κατασκεύασαν τη νέα φοροεπιδρομή, που έρχεται να αποτελειώσει ό,τι αφήκαν οι άλλες μνημονιακές επιδρομές, επιχειρούν με τη συνδρομή των γκεμπελίσκων της Διαπλοκής είτε να κρυφτούν πίσω από «αβλεψίες» και «λάθη» του προηγούμενου οικονομικού επιτελείου, είτε να αποδώσουν την ιλαροτραγωδία του εκτρώματος, που ονόμασαν ΕΝΦΙΑ, σε «προχειρότητες» από κάποιον «κρίκο της κρατικής αλυσίδας».
Η κυβέρνηση των επιστατών είναι πεπεισμένη, πως οι «αμετανόητοι γραικύλοι», κατά τον Αλ. Παπαδιαμάντη, θα εκτιμήσουν τη …μεγαλοψυχία της και θα υποδεχτούν ανακουφισμένοι τις προσχεδιαζόμενες μειώσεις, παραβλέποντας πως το τερατούργημα του ΕΝΦΙΑ θίγει τον ίδιο τον πυρήνα του δικαιώματος στην ιδιοκτησία και αποτελεί το κύκνειο άσμα της λαικής στέγης.
Σε αδιέξοδο η Ελλάδα από τη στιγμή που κατέρρευσαν οι ελπίδες της για διακριτική μεταχείριση από τη Ρωσία, στο θέμα της απαγόρευσης των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων, εναποθέτει τις ελπίδες στην Ε.Ε. για αποζημιώσεις.
Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, προσκολλημένη στον μερκελισμό αποδεικνύεται ανυποψίαστη για το μέγεθος των επικείμενων γεωπολιτικών ανισορροπιών, ενώ καθίσταται και επικίνδυνη για τα συμφέροντα της εθνικής οικονομίας, με τη διαφορά ότι το λογαριασμό τον στέλνει στη χώρα και τους πολίτες.
Αλλά για ποια κυβέρνηση μιλάμε; Μόνοι κερδισμένοι οι δύο συνεταίροι-πολιτικοί με λίαν βεβαρημένο παρελθόν και ακόμη χειρότερο παρόν.
Με το συρφετό, που μας κυβερνά, δεν θα δούμε χαΐρι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ