Μεσοπροθέσμου το ανάγνωσμα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

wpid 20140821115544

Απο την Σοφία
Το προϊόν αξιοποίησης (δηλ. η περιουσία του δημοσίου) χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας.
Πουλάνε δεν παίρνει το δημόσιο δεκάρα και μετά πληρώνει ενοίκιο για το ακίνητο στο οποίο πριν στεγαζόταν δωρεάν!!!! Καταπληκτικό;;;;
~~~
Το περιουσιακό στοιχείο ή δικαίωμα που μεταβιβάσθηκε στο ταμείο δεν μπορεί να επιστρέψει ποτέ στον προηγούμενο δικαιούχο, δηλ. στο ελληνικό δημόσιο.
~~~
Το Δημόσιο συνεχίζει να βαρύνεται με τις Δαπάνες του «αξιοποιηθέντος» ακινήτου, ενώ όλα τα έσοδα πηγαίνουν απευθείας στην Τρόικα.
Το δημόσιο μένει δηλαδή, χωρίς περιουσιακό στοιχείο και χωρίς έσοδο αλλά θα συνεχίσει να πληρώνει τα έξοδα!!!!
Αν αυτό είναι «αξιοποίηση» τότε το βάζω τα χεράκια μου και βγάζω τα ματάκια μου πώς είναι;
~~~
Αν υπάρχουν εμπράγματα δικαιώματα τρίτων κηρύσσονται αναγκαστικώς απαλλοτριωτέα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, για λόγους μείζονος εθνικού συμφέροντος(!!!!)
ενώ « η δαπάνη της αποζημίωσης για την αναγκαστική απαλλοτρίωση βαρύνει το Δημόσιο»!!!
δηλαδή την τσέπη των φορολογουμένων.
…για λόγους μείζονος εθνικού συμφέροντος….
~~~~
Στο ταμείο, μεταβιβάζονται ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ: κινητές αξίες εταιρειών, περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας, ακίνητα που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Αποκρατικοποιήσεων.
….για λόγους μείζονος εθνικού συμφέροντος….
~~~~
Τα ανωτέρω περιουσιακά στοιχεία περιέρχονται στο Ταμείο, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή και το Δημόσιο απεκδύεται κάθε δικαιώματός του επί αυτών από τη δημοσίευση της απόφασης της Δ.Ε.Α.Α. στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
…για λόγους μείζονος εθνικού συμφέροντος….
~~~
Ως δημόσια ακίνητα νοούνται τα ακίνητα που ανήκουν στην ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου) ή Ο.Τ.Α. ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΤΑ (Πχ τα δημαρχεία, οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, οι δημοτικές επιχειρήσεις κλπ) ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΓΙΑΛΟΙ (Κεφ Β Άρθρο 14 παράγραφος 1)
~~~~
ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ (Κεφ Α άρθρο 2 παρ. 4 – β) ), ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΡΕΥΣΤΟ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
….για λόγους μείζονος εθνικού συμφέροντος….
~~~~
Η Τρόϊκα μπορεί να τροποποιεί άμεσα τα καταστατικά λειτουργίας των οργανισμών που περιέχονται στην κυριότητα του ταμείου ( Κεφ. Α΄ Άρθρο 9 παρ. 1).
Δηλαδή αύξηση των τιμολογίων του ρεύματος και του νερού, των διοδίων, των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κλπ κατά το δοκούν, χωρίς τη συναίνεση της κυβέρνησης.
…για λόγους μείζονος εθνικού συμφέροντος….
~~~~
Δεν εξαιρείται η αξιοποίηση αρχαιολογικών μνημείων και χώρων, φυσικών πάρκων κλπ. (Κεφ. Β Άρθρο 11 Α΄ παρ. 3) Δηλαδή μπορεί να μην πωληθεί η ίδια η Ακρόπολη, αλλά π.χ. το εισιτήριο για την είσοδο στην Ακρόπολη ή τα έσοδα από εκδηλώσεις στο Ηρώδειο μπορούν να πηγαίνουν κατευθείαν στους δανειστές μας, οι οποίοι βέβαια θα μπορούν και σε αυτόν τον τομέα να κανονίζουν και την αντίστοιχη τιμολογιακή πολιτική.
…για λόγους μείζονος εθνικού συμφέροντος….
~~~~
Ανάμεσα στις επιτρεπόμενες χρήσεις που μπορούν να έχουν ακίνητα του δημοσίου που πωλούνται από το Ταμείο και βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως είναι: και Θρησκευτικοί χώροι, πολιτιστικά κέντρα κλπ. Θα μπορεί π.χ. ένας αμφιβόλου προέλευσης ξένος ιδιωτικός ή κρατικός φορέας να αγοράσει γη του Δημοσίου και να ανεγείρει χωρίς καμία άλλη άδεια από το κράτος ένα θρησκευτικό χώρο (π.χ. Τζαμί, βουδιστικό μοναστήρι κλπ κλπ) ή να μετατρέψει προς αυτό τον σκοπό ένα ήδη υπάρχον κτίριο που ανήκει στο Δημόσιο.
~~~~
Τα μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, το οποίο αποκλειστικά εισηγείται την αξιοποίηση κάθε περιουσιακού στοιχείου, τοποθετούνται κατόπιν υποδείξεως των Παρατηρητών, είναι δηλαδή υπάλληλοι της Τρόικα. (Κεφ. Α΄ Άρθρο 4 παρ 1) Θα πουλάμε δηλαδή ό,τι λέει η Τρόικα, σε όποιον υποδεικνύει η Τρόικα και σε όποια τιμή προτείνει η Τρόϊκα.
…για λόγους μείζονος εθνικού συμφέροντος….
~~~~
Άρα πχ το Ελληνικό πουλήθηκε σ΄ όποιον υπέδειξε η τρόικα, στην τιμή που υπέδειξε η τρόικα…. Στο 1/3 του ημίσεως σχεδόν της αξίας του…
Έτσι θα πάρουν τα λεφτά τους πίσω οι … δανειστές ή μήπως τελικά ο στόχος δεν είναι να πάρουν πίσω τα λεφτά, αλλά να αρπάξουν όλη την δημόσια περιουσία με το πρόσχημα του δανείου και την βοήθεια των υπαλλήλων τους κι επιχειρηματιών που παίζουν το ρόλο της βιτρίνας;
Υπάλληλος του ΔΝΤ δεν ήταν ο Γεωργίου όταν τον διόρισε το παπανδρέικο διοικητή της ΕΛΣΤΑΤ και φούσκωναν τα νούμερα του ελλείμματος του 2009;
~~~
Το Ταμείο θα έχει το δικαίωμα ν’ αποφασίζει μόνο του την έκδοση ομολόγων (δηλ. να δανείζεται) με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου! (Κεφ. Α΄ Άρθρο 5 παρ. 3)
Με απλά λόγια ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ δεν μας δανείζουν απλώς με τοκογλυφικά επιτόκια και δικές μας υποθήκες, αλλά ΘΑ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΚΙ ΙΔΙΟΙ μέσω του Ταμείου, ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ή αλλιώς του ελληνικού λαού..
Αν δηλαδή δεν πληρώσουν το δάνειό τους οι «δανειστές» θα έρθουν οι δικοί τους δανειστές και θα κατάσχουν το δικό μας σπίτι γιατί οι αλήτες της βουλής υπερψήφισαν αυτό το έγκλημα και το έκαναν νόμο του κράτους!
Γιατί να αποπληρώσουν οτιδήποτε όταν δεν πρόκειται αυτοί να έχουν καμμία συνέπεια;;;;;
~~~
Μάλιστα, το Ταμείο μπορεί να δανείζεται από τρίτους με εγγυήσεις δικές μας(!!!) και με τα λεφτά αυτά να αγοράζει από την ελεύθερη αγορά ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου σε πολύ χαμηλές τιμές.
~~~
Κι αυτό το πράγμα το ψήφισαν το καλοκαίρι του 2011 και το 2012 τους ξαναβάλαμε στην βουλή, κι όσους δεν διώξαμε τότε, τους στείλαμε φέτος στο ευρωκοινοβούλιο να τσεπώνουν καμιά 10ριά χιλιάρικα για να κάνουν like στις κυρώσεις «εναντίον» της Ρωσίας που έθαψαν τις δικές μας εξαγωγές προϊόντων!
ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΖΩΑ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!
~~~
Το ταμείο θα μπορεί να επαναγοράζει, εκ μέρους των δανειστών μας, το χρέος μας αφού το ελαχιστοποιήσει στην ουσία με δανεικά δικά μας!!!! (Κεφ. Α΄ Άρθρο 5 παρ. 4)
~~~~
Τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου υποχρεούνται να τηρούν απόλυτη εχεμύθεια όσον αφορά τα δεδομένα των υπηρεσιών, εργασιών, στατιστικών στοιχείων ή άλλων δεδομένων που αφορούν τη δραστηριότητα του Ταμείου και να απέχουν από κάθε σκόπιμη ή ακούσια αποκάλυψή τους σε οποιονδήποτε τρίτο (Κεφ. Α’, Άρθρο 3 παρ. 11 και 16)
Δηλαδή το τι κάνουν με την περιουσία του ελληνικού λαού, εμείς οι ιδιοκτήτες της δεν θα το ξέρουμε θα το ξέρουν μόνοι η ΕΚΤ το ΔΝΤ κι η ΕΕ.
~~~
Το Ταμείο ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΟΡΟ! ΜΟΝΟ ΤΡΩΕΙ, ΜΑΣΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ!
~~~
Πείτε μας τώρα βρε ρεμάλια ποιας χώρας «το μείζον εθνικό συμφέρον» εξυπηρετήσατε ψηφίζοντας αυτό το έγκλημα εις βάρος της Ελλάδας το καλοκαίρι του 2011;
~~~
«Οι δανειστές δεν θέλουν αλλαγή στόχου πολιτικής, αλλά ούτε εμείς θέλουμε αλλαγή στόχου πολιτικής. Θέλουμε αλλαγή τρόπου για να επιτευχθεί ο στόχος» των δανειστών!
Αντώνης Σαμαράς 10/10/11
Για αυτό και ψηφίσαν το μεσοπρόθεσμο έγκλημα.
Λίγο αργότερα συμμετείχε σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και έναν χρόνο μετά τον είχαμε κάνει και πρωθυπουργό….
Τώρα ετοιμάζεται να στείλει τάγματα ληστών για να λεηλατήσει ό, τι τυχόν έχει απομείνει.
..Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ είναι το “μείζον εθνικό συμφέρον” που επικαλούνται ασμένως οι θιασώτες του μνημονιακού αίσχους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ