7000 ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΙ /OI EΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 cd7270cbf2ac812d29c0fff91d62c079 Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

H Nέα Ρωσία επάξια φέρει την τιμητική επωνυμία της Ρωσίας.Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις ο σοκολατένιος στρατάρχης Ποροσένκο μάλλον θα πρέπει να ξεχάσει το Ντονέτσκ…..5000 στρατιώτες του με βαρύ οπλισμό βρίσκονται περικυκλωμένοι στις περιοχές Voïkovsky, Kouteïnikovo, Blagodatnoye, Alekseïevskoye, Ouspenka και Oulianovskoye.Μια άλλη ομάδα 2000 παραστρατιωτικών των ταγμάτων Azov και Dnepr μπλοκαρίστηκαν κοντά στο χωριό Olenovskoye. (la voix de la russie) Ο Alexandre Zakhartchenko πρωθυπουργός της Λαικής Δημοκρατίας του Donetsk πιστοποίησε την προέλαση των δυνάμεών του δηλώνοντας ότι πέρασαν σε αντεπίθεση.”Ambrossimovka, Kouteïnkovo και Blagodatnaïa είναι εντελώς περικυκλωμένες.4.000 ουκρανοί στρατιώτες είναι περικυκλωμένοι. Ενώ ανακοίνωσε ότι το χωριό της Ielenovka αυτό το βράδυ θα ελευθερωθεί.(RIA Novosti 24/08/2014)

Στο πεδίο της μάχης φαίνεται ότι η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι υπέρ των εξεγερμένων.

◦(a) Οι δυνάμεις του Ποροσένκο συνεχίζουν τις μετωπικές επιθέσεις στο Ilovaysk, νότια του Donetsk.Αν και έχουν μια αριθμητική υπεροχή 1 προς 5 ( για κάποιους 1 προς 7) σύμφωνα μ΄έναν από τους ανταποκριτές αυτοί δεν έκαναν καμιά πρόοδο και υποβλήθηκαν σε βαρύτατες απώλειες. Αυτό οφείλεται τόσο στην ποιότητα των δυνάμεων της αντίστασης όσο και στα λάθη τακτικής του στρατού. Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα με επαναλαμβανόμενο τρόπο στους ίδιους άξονες και από ολιγάριθμες ομάδες. Στα βόρεια του Donetsk, οι δυνάμεις του Κιέβου απωθήθηκαν και η περιφέρεια της Yasinovataya επανακτήθηκε από τους εξεγερμένους ενώ αυτή της Uglegorsk προβλέπεται να τεθεί υπό τον έλεγχο των τελευταίων το επόμενο 48ωρο.Μάχες έγιναν γύρω από τις πόλεις Severodonetsk και Lisichansk, αλλά προς το παρόν οι δυνάμεις των ρωσόφωνων μοιάζουν ότι αριθμητικά δεν επαρκούν για την άμεση ανάκτηση των 2 πόλεων.

untitled
Donetsk Boρράς

  ◦(b) Η επίθεση κατά του Lugansk φαίνεται επίσης να απέτυχε. Οι εξεγερμένοι ανάκτησαν το Khryashevatoye και προελαύνουν για Lutugino. Αν το επανακτήσουν τότε θα ενδυναμώσουν αρκετά τις θέσεις τους και θα διασφαλίσουν τον έλεγχο της οδικής αρτηρίας Lugansk-Krasnyi Lutch, λύοντας την πολιορκία από το νότο. Αυτές οι εξελίξεις θεωρητικά αναμένονμται για την Κυριακή το βράδυ ή Δευτέρα πρωί αν συνεκτιμηθεί και η απουσία αποθεμάτων και ενισχύσεων του στρατού. ◦Lugansk

2
Lugansk

◦(c) Στην προσπάθεια τους οι κυβερνητικοί να διευρύνουν το μέτωπο στα νότια οι αντιστεκόμενοι αυτόχθονοι πολίτες βρήκαν μια δίοδο προς Novoazovsk και την ελληνοκρατούμενη υπό την γκεσταπίτικη μπότα του Ποροσένκο Μαριούπολη. Επιτέθηκαν ως και στα περίχωρα της Novoazovsk πανικοβάλοντας τον εχθρό. Αν ο εχθρός θέλει να υπερασπιστεί τα λάφυρά του αυτές τις 2 πόλεις θα πρέπει να αναδιπλωθεί από Donetsk για να τις υπερασπιστεί.Αυτή εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμη.3

3 Οι αιτίες που δικαιολογούν την ανατροπή της κατάστασης: ◦(a)Οι δυνάμεις του Κιέβου δεν είναι ικανά εκπαιδευμένες,ηθικό πολύ χαμηλό,λάθη στην καθοδήγησή τους,μέρος τους δεν επιθυμεί αυτόν τον εμφύλιο,ένα μέρος των ορδών που έχουν αναπτυχθεί παραμένουν ανενεργείς. Οι περισσότεροι στρατεύσιμοι πολεμούν δια της βίας αφού σε διαφορετική περίπτωση αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 10 με 15 ετών.

◦(b)Οι δυνάμεις της «Εθνοφρουράς» φαίνεται να στάλθηκαν ως κρέας από το Κιέβο με την ελπίδα να ξεφορτωθεί μέσω των εξεγερμένων τα πιο επικίνδυνα στελέχη του « Pravyi Sektor » και του « Svoboda ». Αυτό προκάλεσε και την τοποθέτηση κατά του Ποροσένκο ενός ηγετικού στελέχους αυτών των ομάδων του Σεμεσένκο.

◦(c) Υπάρχει διάσπαση και στο Κιέβο μεταξύ του Υπ.Άμυνας και ανώτερων αξιωματικών ή και μεταξύ των τελευταίων και της Υπηρεσίας Πληροφοριών (SBU).

Αντίθετα οι εξεγερμένοι διαθέτουν :

◦(d)Ηθικό υψηλό,καλύτερη γνώση του εδάφους όπου επιχειρούν αφού είναι η περιοχή τους,ο πληθυσμός που υποφέρει από τους βομβαρδισμούς του στρατού τους διοχετεύει βοήθεια. (cassad-eng.livejournal ,Φωνή της Σεβαστούπολης,russeurope.hypotheses 24/08/14)

dimpenews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ