Οι Σκοπιανοί κάνουν άξονα υπό τις οδηγίες της Μέρκελ και ο Βενιζέλος βόλτες!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
σκοπια μερκελ
 
Η Ελλάδα είναι πεύθυνη για την στασιμότητα στο θέμα της ονομασίας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος μίλησε για το ζήτημα σε δηλώσεις του, έπειτα από τη Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτη στο

 
Βερολίνο, από τη γερμανική κυβέρνηση. Οσο για το Βενιζέλο έκανε βόλτες σε Αγκυρα και Μιλάνο. Ο Σκοπιανός αφού χαρακτήρισε ως «πολύ καλή» τη δίωρη συνάντηση που είχαν οι πρωθυπουργοί των έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων (Αλβανία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Κόσοβο) με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο κ. Γκρούεφσκι επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα, αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας το οποίο -όπως τόνισε- «ήταν το μοναδικό θέμα που αναφέρθηκε στη συζήτηση για τη χώρα μας».
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ κατά τη σύσκεψη τονίστηκε ότι είναι καλό να επιλυθεί το θέμα το συντομότερο δυνατό, «καθώς αποτελεί το βασικό πρόβλημα, εξαιτίας του οποίου η Μακεδονία δεν έχει ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση» και αυτό -όπως σημείωσε- «δεν είναι μυστικό».
Στη συνέχεια, όμως, ο κ. Γκρούεφσκι είπε ότι τόσο στο Βερολίνο, όσο και στις Βρυξέλλες, «έχουν διαμορφώσει σαφή εικόνα πως η στασιμότητα σχετικά με την επίλυση του ζητήματος οφείλεται, στην παρούσα φάση, στο γεγονός ότι ο νότιος γείτονάς μας δεν είναι έτοιμος να συζητήσει για εξεύρεση λύσης εξαιτίας άλλων προβλημάτων που επικαλείται».
Μάλιστα, πρόσθεσε ότι στη χθεσινή συνάντηση εκφράσθηκε η ελπίδα ότι την επόμενη περίοδο θα υπάρξει μεγαλύτερη ενασχόληση «και πως και η άλλη πλευρά θα επιδείξει περισσότερη κινητικότητα για την επίλυσή του».
Υπενθυμίζεται ότι στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από την Καγκελαρία σχετικά με τη Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια, αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι οι συμμετέχοντες στην Διάσκεψη εξέφρασαν την ανάγκη να λυθεί επειγόντως η διαφορά μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, με διάθεση για συμβιβασμό από όλες τις πλευρές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ